Следвайте ни

Бг дипломат: Коронавирусът е биологично оръжие

viber icon

Вицепрезидентът на Американо-българския бизнес център и председател на Мароканско-българска търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов заяви, че ако коронавирусът е създаден умишлено, това е престъпление и трябва да го възприемаме като биологично оръжие. Изявлението си той направи пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Карастоянов следващият месец и половина – два ще са критични за икономиките, но и ще са много важни да се види накъде ще върви светът.

"Доброто представяне на борсите в САЩ показват, че възстановяването ще е по-бързо“, смята той.

"Ще бъде интересно да се види какво ще се случи с Беларус заради тяхното отношение към коронавируса, като ако в страната ситуацията се задържи нормална и данните са им коректни, ще дойде въпросът защо е било нужно да има толкова ограничителни мерки в други държави“, смята гостът.

Аспарух Карастоянов обясни, че и в създалата се ситуация се наблюдава изключително влошаване на отношенията между САЩ и Китай.

По отношение на тезата, че вирусът е създаден в Ухан и Китай не е предприел достатъчно мерки да го спре, Карастоянов смята, че е справедливо разследването да стигне до края.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Айде бе

12.05.2020 | 07:33

Пепел в очите на простолюдието.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?