Следвайте ни

Безлов с лоша прогноза за заразените в Русе и Варна

viber icon

Броят на починалите от коронавирус ще продължи да расте. Висок ще е процентът сред заразените в домовете за възрастни хора в Русе и Варна. Това прогнозира пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Анализаторът коментира, че много от починалите пациенти не минават през интензивните отделения на болниците, за което няма ясна причина - примерно промяна в алгоритъма на лечението.  Според него старите институционални решения при първата вълна са престанали да работят:

"РЗИ се оказа една добре работеща и ефективна система. Те проследяваха случаите на заразени. Нямаха тестове да тестват от първи и втори ред хората, но карантинираха и тогава имахме около 200 хиляди човека под карантина, което е огромно число за България, което подтискаше вълната.

Втората мрежа е полицията - те проверяваха карантинираните и заедно с РЗИ взаимно се контролираха. Това беше до юни. Хората престанаха да се пазят, но това е друга тема".

Безлов изтъкна, че вълната на отричащите опасността от коронавируса оказва влияние върху разпространението на инфекцията. 

Четвърта седмица имаме между 1500 и 1680 новозаразени, посочи той и коментира, че това са добри данни, защото стоим на едно ниво.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?