Без пощада! Китай убива болните, които не спазват карантина

Ето какво ще бъде наказанието у нас

Най-ефикасният начин да спре разпространението на коронавируса е превенцията и отговорното отношение на болните към здравите. Заради това целият свят налага сурови наказания.

Най-крутите мерки срещу са в Китай, където са възможни няколко тежки наказания - 10 години затвор, доживотен затвор или смърт. За умишлено прикриване на симптоми на коронавирус пък, съдебните власти в Китай имат възможност да отсъдят на смърт "нарушителите".

У нас една година затвор може да получи всеки човек, който наруши наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест.

Ако деянието е извършено по време на епидемия, свързана със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация. Това е записано в чл. 355 от Наказателния кодекс, а наказанието е предвидено в случаи като истерията с коронавируса.

Проверка на "Телеграф" показва, че не само в България има подобни мерки за превенция срещу вируса-убиец.

Така например седем години затвори грози всеки човек в Израел, ако умишлено заразява останалите с коронавирус.

Гърция пък е въвела 2 години тъмница за онези, които с действията си излагат на риск от вируса-убиец гражданите. Това стана ясно вчера от думите на премиера Бойко Борисов, който проведе две извънредни заседания на кризисния щаб за борба със заразата.

Той призова българите да са по-дисциплинирани, да спазват карантината и да не се събират на публични мероприятия на открито, за да не се разпространява болестта.


Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Linda Mark

Linda Mark

09.03.2020 | 23:42

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и планирайте, ако трябва да се свържете с някоя фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 1

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?