Следвайте ни

Белгия праща разследващи в завода за COVID-ваксини на AstraZeneca

viber icon

Европейският Съюз иска да знае дали ваксини произведени на територията на Белгия са изпратени във Великобритания. 
 
Заради продължилия спор за недостиг на ваксини, по искане на Европейската комисия, Белгия започна разследване в завода на AstraZeneca намиращ се близо до Брюксел. 
 
Първото посещение на пратеници от белгийската федерална медицинска академия беше извършено в сряда. Взети са проби и записи от завода и се очаква по-нататъшна проверка на съоръжението през следващите дни.
 
Разследването е поискано от изпълнителната власт на ЕС тъй като има съмнения, за истинността на обясненията на Астра Зенека за недостига на ваксини за държавите членки.
 
Англо-шведският производител на ваксината обясни, че причина за забавянето е производствен проблем в завода в Белгия, собственост на френската научна компания Новасеп. Очаква се ваксината официално да бъде одобрена от ЕС утре. 
 
В същото време AstraZeneca увери Обединеното Кралство, че ще успее да произвежда по 2 милиона дози на седмица и успешно да изпълни общата поръчка от 100 милиона ваксини.  
 
С помощта на течащото разследване, Европейската Комисия иска да разбере дали ваксини произведени на територията на съюза са изпращани към Великобритания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай