Следвайте ни

Българите на почивка в Кипър само с отрицателен тест за COVID-19

viber icon

От днес вече всички пристигащи от България в Кипър задължително трябва да представят документ за отрицателен тест за коронавирус. Правителството в Никозия включи страната ни в групата на държавите, които са с по-висок риск за разпространение на инфекцията, предаде БНР.
 
Министерството на здравеопазването обяви решението за прехвърляне на България в група Б, на по-рисковите държави, от досегашната по-безопасна група А. Властите определят решението като"„предпазна мярка" срещу разпространението на вируса на острова. Прекатегоризацията бе направена заради нарасналия брой заболели в страната ни и след установяването на заразени пътници в полетите от България до Кипър. Досега са потвърдени три подобни случая.
 
Всички пристигащи от група Б, каквито сега са и българите, трябва да направят PCR тест за коронавирус в страната си до 72 часа преди полета, а не да се изследват след кацането си на острова.
 
Пътници от полетите от България обаче могат да бъдат подложени на допълнителен тест за вируса на кипърските летища в случай, че попаднат в случайната извадка на 300 души на ден, които местните здравни власти изследват на място.
 
Всички влизащи в Кипър трябва да попълнят предварително въпросник, декларация, както и да предоставят друга изисквана информация за пътуването си в специално създадена електронна платформа за полетите.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?