Следвайте ни

България вече има единен протокол за лечение на COVID-19

viber icon

България вече има единен протокол за лечение на COVID-19.

Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров пред БГНЕС. И допълни, че подобен протокол трябвало да има преди година. „Вероятно щеше да предотврати част от смъртността, ако имаше такъв“, коментира той.

По думите му в протокола са разписани начините за действие при леки случаи на коронавирус, при тежки, в извънболнична и болнична помощ, начини на диагностика, начин на лечение, както и целият спектър от дейности, които трябва да се прилагат.

Според здравния министър в протокола е събрано всичко най-добро от световната наука и знание.

„Не знам дали има друга страна, в която имаш свободен избор на ваксина и може да се ваксинираш на 50 крачки от там, където живееш. По отношение на процента на ваксинирани обаче сме последни в ЕС, и то доста назад от останалите страни“, каза още Кацаров.

„Ако сме достатъчно глупави да не се ваксинираме, ще се срещнем с вълната“, каза още Кацаров.

Относно плана за ваксинация, здравният министър добави, че той не се е следвал стриктно и към момента нямаме нужда от такъв.

Кацаров обяви, че се обсъжда идеята за някои работни заетости ваксинацията да има характер и на противоепидемична мярка, въпреки че тя е доброволна.

Здравният министър коментира, че ако последва ново увеличение на случаите на коронавирус, ще има ново затваряне на бизнеси.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Мартин

Мартин

01.07.2021 | 16:57

Голям успех, след края на пандемията. Немога да разбера, защо получават пари хората от БАН. Никой не ги закача и те нищо не правят, от време на време имат някаква силна публикация, където медиите гърмят и до там, но нищо конкретно.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?