Следвайте ни

България получава половин милиард евро заради пандемията

viber icon

България ще може да разчита на над половин милиард евро от ЕС, с които да покрие първоначални разходи за борба с пандемията. Сумата ще бъде преведена веднага, след като докладът по този нов инструмент за помощ бъде одобрен от Европейския парламент на второ четене, обяви пред БНР евродепутатът Андрей Новаков.

Този инструмент се финансира със задна дата за стартирали проекти за справяне с коронавируса и последствията от кризата, която той предизвика. Това означава, че ако по някоя оперативна програма са изплащани допълнително пари на лекари, например, ще можем да си ги искаме обратно, каза той. Двете страни блокираха следващия седемгодишен бюджет с мотива, че не са съгласни отпускането на европари да зависи от начина, по който дадена държава спазва върховенството на закона. Новаков смята, че ще бъде постигнат компромис по бюджета на ЕС и възстановителния план, въпреки ветото, което наложиха Унгария и Полша.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Проф. д-р. Муфтаджийски

Проф. д-р. Муфтаджийски

20.11.2020 | 23:50

Аййй, кой ще нанка сладко, сладко. Яко шъ са краде. Очакваме чували с пари към шкафа на Най - Големият Крадец, който България е раждала.

Отговори
2 0
Усведумени

Усведумени

20.11.2020 | 22:24

Мислим ГО Сега трябва още едно нощно шкафче да си взима и два пищола Кък шъ спи от тук нататък ни знъм Ако има някой с фото нека ни държи усведомени кък нанка При толкова пари на мен сън немое ма фати

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?