Следвайте ни

България очаква 2 милиона безплатни ваксини срещу COVID-19

Ваксинирането ще е доброволно, страничните ефекти са страховити

viber icon

Два милиона безплатни ваксини се очаква да пристигнат в България в средата на август. Те са част от обща поръчка на Европейския съюз за ваксина срещу коронавирус, в която участваме. Препаратът се очаква в средата на август, съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов пред БНТ.

„В тази поръчка ние сме предвидили 2 млн. ваксини за българските граждани, като сме се ръководили от принципа на най-уязвимите групи. Това са хората, които са на възраст над 65 години, това са хората с хронични заболявания и са в рисковата група за заразяване с коронавирус и всички онези служители и медицински лица, които работят на първа линия и са в пряк контакт с тези пациенти.

Държа дебело да подчертая, че тогава, когато е налична тази ваксина и тя бъде осигурена, ваксинирането ще е абсолютно доброволно“, обясни здравният министър.

Неблагоприятните ефекти на ваксините като цяло обаче са толкова стряскащи, че дори Бил Гейтс - най-страстният привърженик на ваксините в света, признава, че около 700 000 души по света биха могли да станат жертви на нежелани реакции срещу ваксината за COVID-19. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

пак глупости

пак глупости

30.07.2020 | 19:52

Какви милиони ваксини през август? Нито една фирма още не е преминала през всички етапи на изследванията! По-рано от края на годината, не може да има ваксини. Освен ако не искат да ни използват за опитни мишлета!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?