България обявява план срещу COVID-19 ВИДЕО

Шефът на Червения кръст става и началник на ваксинирането срещу вируса

България обявява извънреден план срещу коронавируса. В Министерски съвет от 10,00 часа  говорят министър Костадин Ангелов, генерал професор Венцислав Мутафчийски, професор Балтов, шеф на "Пирогов", доцент Кунчев.

"В изпълнение на решението на Народното събрание беше разработен генеричен план при всякакви епидемии. За грип, бактерии,  няма значение. Имаме план - как да прекъснем процеса, да намалим броя на заразените лица, да намалим смъртността, да осигурим ваксини", уточни доцент Ангел Кунчев, главен здравен инспектор.

Планът също включва запазване на ключовите дейности на държавата, процесите по снабдяване със суровини и т.н.  Кунчев също така включи в програмата и разясняване на всеки проблем и достоверност на информацията.

И даде пример с ваксините, където много хора не вярват, а това създава проблеми при създаване на колективен имунитет.

До четвъртък ще има национален план на ваксиниране срещу COVID-19. Председател на Национален съвет за ваксинацията става професор Гигов, директор на БЧК. 

Здравният министър го нарече безспорен авторитет, който се справя отлично с логистика и медицински проблеми

Другата сряда Министерски съвет ще гласува плана за ваксинация, уточни проф. Ангелов.

Той подчерта още веднъж, че ваксините ще са БЕЗПЛАТНИ И НАПЪЛНО ДОБРОВОЛНИ.

В София ще има два хладилника за новата ваксина на "Пфайзер", единият ще е в Бургас. Те ще осигурят логистиката на първата фризерна ваксина. Организацията е направена, гарантира министър Ангелов.

Професор Мутафчийски поздрави професор Гигов за избора и го нарече изключителен професионалист, който на практика е изградил здравната система на Алжир. Шефът на БЧК е бивш кадър на ВМА.

Генерала съобщи, че болницата му вече очаква три фризера с огромен обем, които ще съхраняват ваксини не само на ВМА, но и на цялата здравна система.

До сега България е изхарчила над 2 милиарда лева заради пандемията. Само парите за медици на първа линия стигат 80 милиона лева на месец, каза министър Костадин Ангелов. Те вероятно ще стигнат 100 милиона, прогнозира професорът.

Министър Ангелов заяви, че властите са наясно с всички номера, които се опитват да заобиколят заповедите, довели до частичен локдаун. "Трудно е да проверим навсякъде. Просто оправям апел - пращайте ни сигнали, когато имате информация за нарушаване", призова професор Ангелов.

Той сподели, че държавата е изключително толерантна към спорта, който продължава в голямата си част. Професорът напомни, че всички останали ще търпят едва 3 седмици.

"Ако мерките дават резултати, първо ще отворим яслите и детските градини", сподели още здравният министър.

Ваксината срещу коронавирус е като другите - пациентът трябва да е здрав. Първо ще бъдат ваксинирани рисковите групи. Едва след това ще се включат личните лекари, които ще имунизират желаещите.

 

 

 

 

"Марица" ще ви информира за всяка новина от брифинга! Следете тук!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
10 коментара
Не е това България

Не е това България

02.12.2020 | 20:03

Това не е решение на България Това е решение на една хунта диктаторска която обслужва интересите на еврейския световен банкерски капитал и монопол

Отговори
1 0
Впечатляващо

Впечатляващо

02.12.2020 | 12:23

Национален план на Република България за готовност за грипна пандемия е приет с постановление № 5 на Министарски съвет от 2006. Документът е от около сто страници. На 23 стр. пише, че следващият пандемичен щам се очаква да дойде от Югоизточна Азия. Това е от преди 14 години и е направено от хора който са чели малко повече книги от "Винету".

Отговори
8 3
браво

браво

02.12.2020 | 11:41

Правителството подпомага ”Пайнер” заради COVID-19 с близо 300 000 лева по европрограма Планът вече е в действие.

Отговори
11 0
123

123

02.12.2020 | 11:37

След дъжд качулка! Егати бавноразвиващите! Трябваха им близо 9 месеца за да скалъпят план...

Отговори
8 2
bgn

bgn

02.12.2020 | 11:35

Дали не закъсняхте с около 10-11 месеца??? Освен ако не греша датата.

Отговори
9 2
555

555

02.12.2020 | 11:34

Бла, Бла, Бла....думи, думи, високопарни думи. Галят слуха, нали? Вдъхват спокойствие. Национален план, ваксиниране... Срещу всичките думи ще изтъкна само един аргумент: Днес почина още един баща от Берковица, защото не са го приели в болницата. Туш! Продължавайте да им вярвате. Вярата е безкрайна.

Отговори
6 2
Сэьщвд

Сэьщвд

02.12.2020 | 11:22

Около 80 000 до 100 000 / сто хиляди / получават по 1000 лв месечно за борба на "първа линия " . Реално за всеки един официално заразен от началотно на епидемията се харчат 2000 до 3000 лв. Въпроса е къде и колко ефективни са тези пари за да сме на това състояние ? Отделно още 1,8 млрд. Алоооо мисирките питайте , не блейте ...

Отговори
8 2
Антихриста е вече тук

Антихриста е вече тук

02.12.2020 | 11:01

Плана на световната циониска банкерска диктатура ни бе нахвърлен на едро от дребните им лакоми мекерета в нашата страна Очаквайте подробностите и последствията от тях Пътя към Ада е послтлан с добри намерения Помним им девиза Всичко в името на Човека Всичко за благото на Човека А какво излезе накрая Че Човека бил от Правец и бандитите около него крадливи комунисти Ония от Белене Скравена политическите емигранти днес икономически Пенсионерите с по 300 лева пенсий не били Човеци Те били предатели родоотстъпници Те били тълпа И днес речника им е такъв Всеки не вярващ на световния заговор срещу човечеството с измислената им пандемия бива нарочван обругаван сочен с пръст като враг на обществото Познато нали

Отговори
10 2
организация

организация

02.12.2020 | 10:53

"До сега България е изхарчила над 2 милиарда лева заради пандемията." - Въпросът е за какво ги е изхарчила? 80-90% от PCR-тестовете са ги платили гражданите или са от дарения. Уж увеличиха парите на медиците, но се оказва че сестра в ковид-отделение получава 640 лв. заплата за месец! Някой друг вероятно взима тези допълнителни от държавата. Има лекари,в държавни болници, които получават над 50хил. месечно.

Отговори
13 1
Боклуци

Боклуци

02.12.2020 | 10:29

Досега без план ли карахте??? Не план а протокол за лечение и стабилна здравна система. Но за нея план няма.

Отговори
11 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?