Следвайте ни

Българин с положителен тест пътува в пълен автобус от Франция

viber icon

Два са изводите от следващия материал. Сред нас има големи идиоти. И учете езици.
Зрители на bTV сигнализираха за абсурден случай. Мъж с положителен тест за коронавирус пътувал от Франция до ГКПП „Калотина“ в пълен автобус. Едва у нас станало ясно, че е заразен.

Автобусът тръгва вчера от град Рен към България. В Париж се качва пътник, който представя PCR документ, но на френски, а шофьорите не знаят езика.

Така заразеният с COVID-19 и пълният с пътници автобус преминават през Франция, Германия, Австрия, Унгария и Сърбия. Едва на Калотина се установява, че PCR тестът на мъжа от Франция е с положителен резултат. Останалите пътници се надигат на бунт, защото това ги прави контактни.

„След като във Франция си прави корона теста, той трябва да стои в самата държава под карантина – по този начин излиза, че той бяга“, казва Донка Колева, пътувала във въпросния автобус.

Шофьорите не говорят френски език и затова не разбрали съдържанието на документа, каза собственикът на автобусната компания – Георги Ангелов: „Френският тест е бил на френски език, разбрало се е на влизане в България.

Не владеят френски език, това е било проблемът. Шофьорите не могат да знаят всички езици в цяла Европа. При проверките никой не е видял, че пътникът е положителен“.

Едва на Калотина френският PCR тест бил разчетен от здравните инспектори, които също решават да не го свалят от автобуса, а просто да пътува на задните седалки.

„С тяхно знание те го качват вътре, с което те реално застрашават нашето здраве и нашия живот. Шофьорите не дават никакви обяснения на нас“, разказа друг пътник – Мирослав Савов.

За разлика от здравните инспектори, пътниците решават да го свалят насила.

„Всички хора от автобуса не бяхме съгласни да продължим пътуването от Калотина до Централна автогара с положителен корона тест. Това решение беше общо. Не е морално, не е  етично, но нашето здраве е по-важно“, разказа още Мирослав.

От автобусната фирма казаха за bTV, че това първият подобен случай и че разчитат на съзнанието на хората. Други трима пътници не са били качени в автобуса, защото не представили никакви тестове, допълниха от компанията.

Пътниците разказаха, че са оставили пари за превоз на сваления пътник. Всички контактни пътници и шофьорите ще бъдат под карантина за 10 дни, а болният – за 14, допълниха от РЗИ-Софийска област.

заб. снимката е илюстративна 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

7655

7655

22.03.2021 | 07:40

Абсолютен и.зрод! Такива дируктно в затвора! Ей за това,на българина само заповеди и бъркане в джоба! Ние нямаме морал,съзнание!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?