46

Австрия счупи рекорда по новозаразени с коронавирус

В Австрия в сряда беше отбелязан рекорд на новозаразените с коронавирус, само за едно денонощие са били регистрирани 30 000 нови случаи в страната. Това потвърди на пресконференция федералният канцлер Карл Нехамер. Омикрон-вълната на пандемията се стовари с пълна сила, коментират експерти, като добавят, че развитието й съвпада с предварително направените моделни изчисления.

На заседание на австрийското правителство е взето решение около всички здравни заведения, както и около ваксинационните пунктове, да бъдат обособени охранявани зони и да бъде засилена съществуващата охрана, за да бъде предпазен медицинският персонал от агресивни актове на противници на ваксинациите. Силите на реда ще призовават лица или групи с непристойно поведение да напуснат охраняваните райони.

Властите и до днес бяха в правото си да разпръскват групи от хора, които затрудняват достъпа до здравно заведение, но предвид високата заболеваемост е необходимо това правило да се прилага още по-строго навсякъде и по всяко време. При психически и физически посегателства над персонала на здравните заведения или блокиране на достъпа до тях властите трябва да разясняват строгите наказателни мерки, които ще взимат спрямо нарушителите на реда и да осигуряват спокойна работа на здравните заведения.

"Многократно бяха прекрачвани червените линии, болничният персонал беше заплашван и бяха застрашавани човешки животи. Свободата на събиранията е голямо човешко благо, което трябва да се пази. Но където има права, има и задължения. Ще направим всичко възможно, за да защитим онези, които се грижат за нас и нашето здраве", заяви на пресконференция министърът на вътрешните работи Герхард Карнер.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Нацистка Австрия

Нацистка Австрия

20.01.2022 | 08:17

е Ваксинирана 133%. Колко още трябва?

Отговори
5 0
не сме идиоти - правим се на идиоти, за да ни разберат идиотите

не сме идиоти - правим се на идиоти, за да ни разберат идиотите

19.01.2022 | 23:20

пояснение - ХАНА ХОРКА се е казвала простата чалгарка

Отговори
2 4
не сме идиоти - правим се на идиоти, за да ни разберат идиотите

не сме идиоти - правим се на идиоти, за да ни разберат идиотите

19.01.2022 | 23:18

благодарение на нас, които тук се борим с чалгарската антиваксарска команда, Пловдив удържа геройски вронта - браво на разумните хора, дето не се боят от ваксата. Послепис - Мангъра говори за естествен имунитет, ама не знам по този начин защо не е изчезнало малкото грипче, наречено СПИН, а освен това днес някаква чалгарка от Чехия умряла, щото се заразила умишлено с Ковид, пробвайки теорията на Мангъра

Отговори
3 6

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?