Следвайте ни

"АстраЗенека" се обединява с руската ваксина "Спутник V"

viber icon

Фармацевтичната компания „АстраЗенека“ вижда резултатите от третата фаза на клиничното изпитване на коронавирусната ваксина „Спутник V“ като окуражаващи и счита за особено важно да тества комбинацията от тяхната ваксина с руската. Това заяви Менелас Пангалос, ръководител на научните изследвания в компанията.

"Мисля, че всякакви данни или ваксини, които показват високи нива на ефективност, са обнадеждаващи, защото се нуждаем от тези ваксини, за да бъдат ефективни", каза той, цитиран от Reuters.

„По отношение на комбинациите, които правим в клиниката, използвайки нашата ваксина и ваксината „Спутник V“, трябва да направим повече, защото в крайна сметка искаме да разберем колко взаимозаменяеми са тези ваксини“, каза той.

По-рано шефът на Руския фонд за директни инвестиции Кирил Дмитриев заяви в интервю за Sky News, че резултатите от съвместните клинични изпитвания на комбинация от руската ваксина с ваксината AstraZeneca ще бъдат получени не по-рано от март или април.

Дмитриев добави, че при съвместни опити се изследва ефективността на комбинираната ваксина срещу новите щамове на коронавируса. По-рано ръководителят на Фонда съобщи, че следващата седмица в Азербайджан и Обединените арабски емирства, а по-късно и в Саудитска Арабия, ще започнат клинични изпитвания на комбинация от „Спутник V“ с ваксината на „АстраЗенека“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай