Следвайте ни

Антония Първанова: COVID-19 не е нищо особено, трагични сме с тестването

viber icon

Пандемията от COVID-19 не е с нищо по-различна от другите такива през последните 20 години. Това заяви бившият депутат доктор Антония Първанова в предаването "Лице в лице" по BTV. Според нея смъртността от вируса е съвсем нормална, а много въпроси остават висящи.

"По брой починали сме в една група с бившите социалистически страни. Много се играеше със статистиката. Истината е, че не мерките допринесоха за ограничението на коронавируса и ниската смъртност, а нещо друго", добави бившият лекар на Математическата гимназия в Добрич.

Тя разкритикува остро тестването в България, което с около 12 000 на 1 милион жители е сред най-слабите в Европа. Първанова нарече това "отчайващо", защото по този показател сме само пред Молдова и Албания.

Според дамата разработването на ваксина си е чист бизнес и 8 големи групи фармацевтични компании се борят за финансиране.

"Всеки ден умират 191 души заради пушене и 56 след онкологични заболявания. Съобщенията за COVID-19 само създават паника", отсече доктор Първанова, бивш лидер на НДСВ.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?