Следвайте ни

Антигенни тестове за COVID-19 хващат първоизточника на заразата ВИДЕО

viber icon

Много актуални ще станат антигенните тестове. Чрез тях бързо се хваща човекът, който е с COVID-19 и заразява други хора. Това заяви проф. д-р Тодор Кантарджиев по време на брифинга на Националния оперативен щаб.

През ноември вече започват да се увеличават грипните вируси, а пикът им е през януари.  Затова трябва да се правят и тестове за грип. Трябва да се провери дали преболедувалите хора имат антитела. Това става най-рано след десетия ден след като са излекувани. Те могат да станат донори на плазма. 

Кантарджиев отново бе категоричен, че трябва да се спазват противоепидемичните мерки като се носят маски и се спазва дистанцията между хората. Освен това тези, които са с очила, трябва да ги слагат, тъй като предпазват очите. 

Директорът на УМБАЛ "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов добави, че здравната система изпитва все по-големи трудности с лечението на болните от коронавирус и призова хората да спазват притовоепидемичните мерки.

Днес в "Пиригов" се откриват още две отделение за лечение на болни от коронавирус.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Вкус и интелект

Вкус и интелект

29.10.2020 | 11:18

Това са новите бързи тестове разработвани в ЕС, но как ще ги приложиш при масови събития, дискотеки, когато разпространението вече е дифузно и огнище няма. Шампиона в маскарада с маски Франция, излъчи тягостна картина, старица махаше от прозореца си, оптимистично, и днес бе жива. Астрономите вероятно ще предугадят след обратния Меркурий как навлизаме в ера големият рестарт. Обратната страна на епидемията показа как радикално може да промени обичайния живот с цел подобряване на досегашния живот. Сбезусловен доход и никакви тревоги, по 50 лева всекиму и нов свят за всеки, без социален и физически контакт контролирано със страх,

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?