Следвайте ни

Ангелкова с горещ коментар за туроператорите и COVID-19

viber icon

„На практика в момента туризмът в момента не функционира. Той е спрял. Няма авиокомпания, която да извършва полети в пълен обем. Няма как в тази ситуация туризмът да функционира, защото най-важното е здравето. Това е цел номер 1 – да се овладее пандемията от коронавируса“. Това коментира пред NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й, ако тази ситуация продължи повече от 2-3 месеца, ще има фалити на туроператори. „В момента е много трудно да се направят конкретни анализи. Единствено в момента работят хотелите в ограничен капацитет“, каза още Ангелкова.

Тя препоръча да се приеме предложението за ваучери, които могат да се използват до 24 месеца. Според приетия от Народното събрание закон за извънредното положение и указанията на министерство на туризма туроператорите не връщат парите до 13 май (месец след изтичането на извънредното положение).

По думите й за периода декември – февруари има 9,5% ръст на туристите. „2020 година се очертаваше да бъде една от най-успешните за българския туризъм, но това остава в статистиката, защото никой нямаше как да предвиди тази пандемия“, обясни министърът на туризма.

Ангелкова е на мнение, че ако се започне от юли и август, България би могла да има един късен летен сезон.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Ivo

Ivo

29.03.2020 | 13:28

На кого му е до туризъм...светът е в колапс и се бори за физическо оцеляване! Госпожата се притеснява за хипотетичното развитие на ресора си....по - добре да облече защитно облекло и да помага нощно време в болницата и дари поне една заплата за тези, които се борят да спасяват човешки животи!

Отговори
1 0
Врацата

Врацата

29.03.2020 | 13:10

Кой ще иде на хотел и август месец Един англичанин да вдигне температура и изгаряш. Ангелкова говори

Отговори
1 0
Ангелкова

Ангелкова

29.03.2020 | 12:44

Ти изплаши туристите с конската си мутра, затова, че търси причината в себе си. Ако си гледала снощи Злоновинарник по тв 7/8 там беше показано нагледно

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?