Ако поръчвате храни и колети, напременно прочетете това

Засега лекарите не са единодушни дали и колко коронавирусът оцелява на повърхности. Например, според центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ, коронавирусът не може да бъде предаден по този начин.

В New England Journal of Medicine обаче са публикувани доказателства, че той може да живее на картонени повърхности до 24 часа.

Във всеки случай в ситуация на глобална пандемия е по-добре да се защитите и да внимавате за колетите и дори хранителните пакети, които куриерите доставят директно до вратата.

Препоръки за това как правилно да се постъпва с картонените опаковки и чанти даде старшият вицепрезидент на Amazon Джей Карни.

Той каза, че тяхната компания редовно се консултира с лекари, които дават съвети как да защитят клиентите при получаване на колети. Засега има само два начина.

 

Дезинфекция

Експертите съветват да избършете с дезинфектант всички пакети, които получавате. Говорим за гелове и други течно-съдържащи алкохол течности. Избършете самия пакет и изхвърлете пакета или кутията, в която е бил доставен. За предпочитане извън къщата.

След като направите всички тези манипулации, не забравяйте да измиете добре ръцете си със сапун.

Изолация

Ако сте твърде притеснени и се страхувате да не се заразите, тогава можете да оставите колета на някое необитаемо място за известно време. Това може да бъде антре или гараж.

Експертите твърдят, че държането на пакета в изолация за няколко часа (максимум 24) е достатъчно, за да стане безопасен, пише zdrave.to.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?