Следвайте ни

88-годишен дядо с деменция и COVID-19 избяга във Враца, кметът бесен

viber icon

Пациент от дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец, настанен във врачанската болница с короновирус, избяга днес! Градът на Ботевата слава изпадна в паника, започна масово търсене по улици и пътеките на Балкана. В крайна сметка 88-годишният дядо беше намерен на близката бензиностанция.

Човекът страда от деменция и едва ли е правил нещо нарочно. Не е ясно обаче колко души е срещнал по пътя си болният от COVID-19 възрастен мъж.

Кметът на Враца Калин Каменов, който защити публично приема на заразените от дома в Гара Орешец, преместени от видинската болница, този път побесня!

"Да избяга 88-годишен дядо с деменция от изолирана зона не е добър атестат за хората, които работят там. Този път се размина без последици, защото пациентът бързо е върнат без да влезе в контакт със случайно преминаващи граждани.

Все още защитавам човешкото право тези хора да бъдат лекувани във Враца, но днес искам да призова нашите медици да са много по-отговорни и внимателни, за да защитят и врачани! Очевидно е, че скептичните ни съграждани имат своето основание да са недоверчиви, но не бива да забравяме, че всеки греши и е жизнено важно от болницата да са се поучили от днешната грешка", написа кметът Каменов

От местната здравна инспекция обещаха наказания!

Ивайло Йолчев

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Фифи

Фифи

01.05.2020 | 00:27

Става ми смешно бърз е дядото и без симптоми

Отговори
2 1
Фифи

Фифи

01.05.2020 | 00:25

Без лекари ли са там

Отговори
1 1
Фифи

Фифи

01.05.2020 | 00:24

Без лекуващи лекари ли са там

Отговори
1 1
Фифи

Фифи

01.05.2020 | 00:23

Ужас

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?