Следвайте ни

86-годишен професор даде пример на по-младите в "Свети Мина"

viber icon

86-годишният професор д-р Иван Вълков даде пример на по-младите и се ваксинира пръв срещу коронавирус в МБАЛ "Свети Мина". Това стана в присъствието на кмета на Пловдив Здравко Димитров, областния управител Дани Каназирева, директорът на дирекия "Здравеопазване" в общината д-р Калин Калинов и управителят на лечебното заведение проф. д-р Петър Петров.

"Манипулацията не е болезнена. Ваксинирам се не само, за  да дам пример на останалите хора, а и за да имаме възможност да продължим да ги лекуваме", заяви проф. Вълков, който въпреки напредналата си възраст чувства в отлично здраве и продължава да работи. Той е един от най-известните кардиолози в Пловдив и е помогнал за създаването на много известни специалисти в града. Веднага след него се иунизира и хирургът д-р Валентин Владимиров, който веднага след като му бе поставена ваксината отиде да оперира пациент. Очаква се в МБАЛ "Свети Мина" днес и утре дабъдат иминузирина първите 40 медици.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

А сстига реклами

А сстига реклами

27.12.2020 | 12:14

Професора,знае ,че нищо не рискува на тази възраст. Или....или. Да е жив и здрав.

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?