8 излекувани от COVID-19 в Москва! Имат ли вече лекарство?

Осем души са излекувани напълно от коронавирусната инфекция в Москва. Това съобщи заместник-кметът по социалното развитие Анастасия Ракова, цитирана от световните осведомителни агенции.

Общият брой на потвърдените случаи на заболяването в столицата е 131, а в цяла Русия – 253.

Анастасия Ракова съобщи, че осемте пациенти са преминали успешно лечение, оздравели са напълно и са били изписани от медицинските учреждения.

Така излекувалите се от Covid-19 хора в Русия вече са дванайсет. До момента няма официално потвърдени смъртни случаи.

Под медицинско наблюдение от началото на епидемията са били поставени 82 000 души, в момента се наблюдават 36 000.

Много хора вече се питат, дали руските лекари вече не боравят с лекарство срещу COVID-19. По думите на заместник-кмета засега наличните стационари напълно се справят с потока пациенти. Въпреки това продължава преоборудването на болнични заведения за целите на борбата с коронавируса.

Миналата седмица край Москва започна строителството на нова инфекциозна болница с 500 легла. Планирано е строителството да завърши до месец.

Руският Федерален държавен научен център "Вектор" в Новосибирск разработва ваксина срещу новата коронавирусна инфекция, която ще тества първо върху най-чувствителните лабораторни животни – по-низш клас примати и порове. Това бе съобщено в ефира на телевизия Русия-24 от заместник-директорът по научните разработки на "Вектор" Елена Гаврилова.

Тестовете върху животните ще трябва да определят най-ефективната доза, честота и метод за използване на ваксината.

„В момента ние разработваме ваксина на базата на шест технологични платформи, базирани на двата известни рекомбинантни вируса - грипния вирус, вируса на морбили, педикуларния стоматит и синтетичните ваксини. Експериментите върху лабораторни модели животни вече започнаха", каза Гаврилова.

Избухването, причинено от новата коронавирусна болест, е регистрирано в края на 2019 г. в Централен Китай, а по-късно се разпространява в повече от 140 страни и е признато от Световната здравна организация като пандемия.

По последни данни в света са заразени над 230 хиляди души и са регистрирани около 10 хиляди смъртни случая. В Русия са регистрирани 199 случая на инфекция.

Центърът по вирусология и биотехнология "Вектор", основан през 1974 г., е един от най-големите в света. Първоначално е изучавал патогени на смъртоносни заболявания като антракс. Сега се занимава с разработването на инструменти за диагностика и лечение на инфекциозни заболявания.

По-специално специалистите на центъра разработват ваксини срещу свински грип, ХИВ инфекция и Ебола.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
3 коментара
Вал

Вал

22.03.2020 | 06:51

Moscow Times информира, че в Русия има само една реферативна лаборатория за вируса. Тя е в Сибир на около 3800 км от Москва. Работят със слаби тестове и резултатите са строго СЕКРЕТНИ ! Всички данни от Русия са неверни.

Отговори
0 2
Марио

Марио

21.03.2020 | 20:35

Тия лъдат както винаги!Има заповед да не се дават точни данни за числото на заразените.Правят всякакви алибалистики и лъжат безотговорно!

Отговори
1 1
Русофил

Русофил

21.03.2020 | 15:37

Евала, тия ще оцелеят и ще доминират Света.

Отговори
12 3

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?