Следвайте ни

49 вече са заразените в дома за възрастни в Русе

viber icon

Положението с коронавируса в дома за възрастни в Русе се влошава. За щастие, в момента няма хора с опасност за живота..

49 са вече възрастните хора от дом „Възраждане“, които са с положителен тест за корона вирус. Заради големия брой заразени се налага преструктуриране на легловата база.

Новорегистрираните случаи на заразени с корона вирус в старческия дом „Възраждане“ са 26, но 21 от тях са без оплаквания. Това е причината те да са преместени в общинска вила в лесопарка „Липник“. За тях ще бъде осигурена храна и медицински грижи.

„Освобождаваме в момента четвъртия етаж на дома, дезинфекцираме, правим всичко необходимо, за да може, ако се наложи да карантинираме хора, които нямат симптоми да го направим на четвъртия етаж“, каза зам.-кметът Енчо Енчев и поясни, че общината има готовност за още сгради, в които да се настаняват хора с вирус, но без оплаквания.

От началото на седмицата до вчера са взети проби за 123 PCR-теста на хора от дом „Възраждане“, а обявените 26 положителни резултата са от първите изпратени 48 проби. Това означава, че вероятността за нови положителни е голяма.

На този етап само четирима от възрастните хора имат нужда от болнично лечение, но от съображения за тяхната сигурност други 18 с леки симптоми са настанени в болници също.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?