71
Следвайте ни

28 оферти за щадящи тестове за учениците ВИДЕО СНИМКИ

viber icon

28 оферти отвори днес  Анастасия Чонгова, и.д директор на Дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ на Министерството на здравеопазването и председател на комисията, определена да разгледа постъпилите оферти за щадящи тестове, пише 24 часа. Това стана в присъствието на комисията, медии и представител на Министерството на образованието и науката, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, че на 26 октомври, на сайта на МЗ беше публикувана „Покана до всички заинтересовани лица за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас и осигуряването на по-продължително провеждане на учебния процес присъствено“. Крайният срок за представяне на оферти беше вчера, 29 октомври, до 17:30 часа.

 

Общото необходимо количество тестове, посочено в поканата, е до 400 000 броя, като тестовете трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

 

 

СНИМКИ: Министерство на здравеопазването
СНИМКИ: Министерство на здравеопазването

 

На всеки участник беше дадена възможността да оферира различни количества тестове, в зависимост от възможността да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор.

28 оферти за щадящи тестове за учениците (Видео, снимки)

 

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

28 оферти за щадящи тестове за учениците (Видео, снимки)

В началото на следващата седмица 9-членната комисия ще представи на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров доклад относно класирането на участниците, след което ще бъде/бъдат сключен/и договор/и за осигуряване на щадящите тестове за деца.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?