Следвайте ни

27-ми сме по заболеваемост в ЕС, ген. Мутафчийски с важни новини за мерките ВИДЕО

viber icon

Умело ръководим пандемията на тeриторията на станата и постигаме добри резултати, особено в сравнение с изключително строгите мерки в някои от другите държави от ЕС. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на традиционния брифинг.

Страната ни се нарежда на 27-мо място по заболеваемост в ЕС и 6-о място на Балканския полуостров. По отношение на смъртността България е на 11-то място в ЕС, добави главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Само 3 области са в червената зона по заболеваемост от COVID-19. Това са Враца, Кюстендил и Плевен. Най-ниска е заболеваемостта в Търговище.

 Ситуацията до момента ни дава увереност, че мерките са дали резултат и вървим по правилния път, заяви проф. Ангелов.

Реалистично е от края на февруари да започнем с 4 фаза на ваксинирането, обясни той.

От думите на проф. Венцислав Мутафчийски пък стана ясно, че според 9-степенната скалата, по която се определят мерките, най-опасни са баровете, след това ресторанти и фитнеси. Ресторанти с външни помещения имат индекс на опасност 3. Футболните мачове са в средата между 6 и 7. Почти не остана футболист, който да не е бил заразен - това е пряко доказателство.

Последните дни се забелязва все по-осезаем спад в броя на заразените като през изминалото денонощие новите случаи са 598. Припомняме, че съгласно една от новите заповеди на здравния министър от 29 януари до 30 април 2021 г. всички лица, на които е разрешено влизането в България, трябва да представят отрицателен PCR тест.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Митко

Митко

28.01.2021 | 11:39

Слугинската журналистика на Марица изтървала, че сме на 11 място по смъртност, а доскоро бяхме и на първо.

Отговори
6 4
Нали

Нали

28.01.2021 | 13:58

Ще имаме висока смъртносt, защото цяло лято, вместо да се вдигнем цяла България и да ви наритаме смешните протести заедно с прецедента селянин Радев, ние ви оставихме да сеете зараза за кефа на Божков! Червени бoклуци!

Отговори
5 4
Камен Ванев

Камен Ванев

28.01.2021 | 14:15

Бойко е МУтра!

Отговори
4 2
Нали

Нали

28.01.2021 | 17:16

Румен Радев е ТИква!

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай