Следвайте ни

2000 военни са преболедували COVID-19 ВИДЕО

viber icon

2000 военни от цялата страна са заболели от COVID-19 и са успели да преборят болестта от началото на панденията. Това съобщи адмирал Емил Евтимов, който е началник на отбраната. Тази бройка никога не се е отразявала на бойната мобилизационна готовност, увери той.

По думите му приоритетите на армията са да продължи с ваксинирането, като униформените, които желаят да се боцнат ще ползват наличните ваксини. Няма да чакат за конкретна фирма. От думите на адмирал Евтимов стана ясно още, че контингентът, който заминава в петък за Афганистан е на почти 100% ваксиниран, с изключение на двама – трима, които са преболедували.

"Правим план, участниците в учението Дифендър юръп учение, което започва в началото на май, да бъдат ваксинирани. Те са около  3000 души", обясни адмирал Евтимов. 

„Няма нито един военнослужещ или цивилен служител от цялото командване специалните операции, който да е заразен с ковид. Това се дължи на взетите мерки. Тренираме, работим нормално, а след 3 седмици очакваме представители на 6 държави от НАТО. Ще бъдат приложени всички изисквания по отношение на епидемиологичната обстановка“, коментира генерал-майор Явор Матеев.

Военният министър Красимир Каракачанов подчерта, че ако се наложи армията има готовност отново да оборудва полеви болници. В първия пик на пандемията такива имаше в София, Пловдив, Варна, Русе.

"Ние лесно ще оборудваме спортните зали, само че те не са място, в което можем да лекуваме хората, защото те не са пригодени за болници. Да не стигаме до там", каза Каракачанов.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Не така агент Браво

Не така агент Браво

19.03.2021 | 11:50

Браво Що издаваш воени тайни за нашата многомилиона армия Знаеш ли тия твой цели 90 процента до къде водят А ДАНС гонели едни шампиони край Перник Ако четат Мекица изобщо няма да гонят

Отговори
0 0
Браво

Браво

19.03.2021 | 09:41

Браво! Значи около 90% от военните ни са го преболедували.

Отговори
1 0
Точно НАЛИ 2 хиляди

Точно НАЛИ 2 хиляди

18.03.2021 | 21:30

Пусти Ковид умен и разумен Не като еврейските глупаци Може и да брой Стига до две хиляди и от там нататък спира Точно до две иляди Ама точно до две А еврейна не се спира щото брой пари а не човешки съдби

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?