Фризьорки и шофьори бомбардират с въпроси РЗИ-Пловдив за вируса

По 200 обаждания на ден е имало през работните дни тази седмица на дежурните телефони в Регионалната здравна инспекция Пловдив, научи "Марица". В събота и неделя обаче те са спаднали рязко.

Най-много се обаждали козметички, маникюристки и шофьори на тирове. Интересували се дали и как могат да работят и какви са изискванията на здравните власти.

Маникюристките не могат да работят. За да вършат дейността си, във фризьорски салони трябва да спазват изискванията, спуснати от Министерството на здравеопазването: да няма струпвания на хора, да се допускат клиенти само с предварително запазен час и да нямат придружители. При влизане в обекта клиентите тябва да почистят ръцете си с дезинфектанти, а носенето на предпазни средства е задължително. Хора дори с най-леко неразположение не трябва да се допускат във фризьорските салони. Всеки фризьор е длъжен да обслужва клиента с маска, а обектът преди и след него да се почисти и дезинфекцира. Разстоянието между хората в салона трябва да е толкова голямо, че да се избегне опасността от заразяване.

Шофьорите на тирове трябва да се се консилтират с властите и да разберат дали ще бъдат допуснати в страните, за където е товарът им.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Замислете се малко

Замислете се малко

05.04.2020 | 21:03

С този вирус сега, кой би отишъл на фризьор, освен някой,, куку,,...!?

Отговори
6 4
Ахауаххаъахахъаха

Ахауаххаъахахъаха

06.04.2020 | 11:21

Шо да не ходиш като се дезинфекцира, 100000 пъти по-чисто от магазините на големите вериги

Отговори
2 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?