Следвайте ни

10% от полицаите в Пловдив готови да се ваксинират срещу COVID-19

viber icon

10 % от униформените в състава на Областната дирекция на МВР в Пловдив са изявили желание да се ваксинират срещу коронавируса. Това съобщи пред „Марица“ директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

„Точният брой на желаещите ваксина срещу вируса е 286“, уточни той. Мобилни екипи ще ваксинират полицаите в града под тепетата, които са на първа линия. 

Списъците с желаещи вече са готови. Общият брой на служителите на МВР в страната, които ще бъдат имунизирани е 11 300, обяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Те представляват около 1/4 от всички униформени. Столичните ченгета на първа линия ще получат ваксина в МВР болница в София, а колегите им от страната - чрез мобилни екипи, специални формирани за целта. 

 Ресорният министър обяви още, че заразените служители на МВР от началото на пандемията до момента са над 4000. Пловдив не бе изключение. COVID-19 прекара дори шефът на полицията старши комисар Йордан Рогачев. Преди броени дни вирусът отне живота на двама униформени - един от Карлово и един от Специализирани полицейски сили.   Министерският съвет отпусна допълнително 28 млн. лева за бюджета на МВР. 5 млн. лева от тях ще бъдат насочени към Медицинския институт. Останалите 23 млн. лева ще бъдат разпределени към служителите на МВР, които от началото на COVID епидемията работят на първа линия, съобщи още вътрешният министър Христо Терзийски.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Пешо

Пешо

10.12.2020 | 01:14

Нещо няма желание родната полиция да се подложи на експеримент? При учителите е същото. Сега ще измислят начини да ги принудят.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?