Подай сигнал

„ТЕД БЕД” е лицето на България

Фирмата е избрана сред голяма конкуренция, за да бъде посетена от представителите на Европейския социален фонд

Бизнес зона

от Екип Марица 1050 прегледа 0

Водещият производител на матраци, легла и системи за спане ТЕД БЕД се превърна в лице на България пред представителите на Европейския социален фонд. Фирмата е избрана сред голяма конкуренция, за да бъде посетена от членовете на Комитета по Европейски социален фонд и Техническата работна група към него, които заседаваха от 12 до 14 юни в Пловдив. Поводът за визитата бе както качествената работа повече от 20 години на пазара, така и успешното завършване на проект за разкриване на работни места по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

В края на лятото на 2016 година компанията решава да поеме премерен риск и да разкрие 10 нови работни места за хора без никаква квалификация. Проектът е в ход от 1 септември на същата година и по него са назначени младежи до 29 години с ниско образование, без квалификация и трудов стаж. Успеваемостта на фирмата е 70%, като новите работници ще подпишат постоянен трудов договор. За времето, в което са станали част от фирмата, те са преминали редица обучения, създали са си трудови навици и са успешна част от екипа.

Гостите от Европейския социален фонд, които са в страната като част от българското председателство, бяха посрещнати от главния оперативен директор на ТЕД БЕД Петър Паяков. Те разгледаха базата край Пловдив и производството.

Коментари