Ташкови чакат третата си рожба

Синът ще е най-големият подарък за Радослава и Атанас навръх годишнината от сватбата

Трета  рожба очакват с тръпка, надежда и радост в семейството на политиците  Радослава и Атанас Ташкови.  За бебето отдавна се знае, че ще е мъжко, което  придава още по-значимо съдържание на предстоящото събитие. Ташкови имат две дъщери  - Светла на 16 години и  Ивана на 13, които гледат с много любов.  Каките са във възторг, че скоро ще си имат братче, и се готвят да помагат на мама колкото могат. 

Синът на Ташкови  ще се казва Димитър и ще носи името на бащата на Радослава. Зам.-шефката на Общинския съвет и председател на групата на ГЕРБ  пропусна  сесията на 19 юни, защото на следващия ден подкара деветия месец от бременността. Колкото и да е издръжлива и стриктна, каквато оценка   дават колегите и съпартийците,  не е никак редно в това положение  да стои на трибуната нонстоп в продължение на три-четири часа и да подлага малкия на дискомфорт. А в групата на ГЕРБ са наложили такава желязна дисциплина, че никой не смее да мръдне от банката и  поне за миг да се откъсне от  лаптопа,  докато не свършат дневния ред и не обявят почивка. Присъствието на всеки гербер в залата е важно, защото най-голямата група няма мнозинство и ако не са всички, рискуват да провалят грандиозните проекти на кмета. 

През цялата бременност Радослава не си е позволила да отсъства от нито едно заседание в местния парламент.  За 50-те съветници беше изненада, че шефката на групата на ГЕРБ и Атанас, който е трети мандат депутат от същата партия, чакат трето дете. Изненада било и за самите съпрузи, когато научили хубавата вест за бременността. На 13 юли те ще отпразнуват 16 години, откакто са женени.  И решили, че бебето ще е най-великият  подарък от Бога за годишнината  от сватбата и  най-добрата награда, каквато са и  двете им дъщери. Убедени са, че децата  осмислят живота, колкото и да си отдаден на работа, политика или хоби.

Близките до семейството разказват, че Радослава добре понася бременността, въпреки че е на 40 години (Атанас е на 42).   На сесиите изобщо не личеше, че под сърцето си носи дете, тъй като си  е запазила свежестта на лицето и енергията. Заради закръглените   форми не се забелязваше, че напоследък  е понапълняла. Пък и умело маскираше от недоброжелателни очи фигурата си с по-широки кройки. Ташкова не пуши, нито пие и откакто чака дете, набляга на  здравословни храни, плодове и зеленчуци.  

Разправят, че и вкъщи  в Ягодово е неуморна дори в напреднала бременност.   Шета, почти  както и преди, макар че грижовният съпруг я кара да си почива повече. Угажда с вкуснотии на децата и Атанас, когато депутатът  е у дома. Глади му ризите със същата прецизност, за да няма и една гънка. А  намира време и за дъщерите, които вече са достатъчно пораснали и могат да поемат част от домакинската работа. Това доста ще улесни и  денонощните грижи за бебето.

Поизмори ли се, отваря любимата си Джейн Остин, чийто роман "Гордост и предразсъдъци" счита за един от върховете в световната литература. Следи внимателно значимите събития в Пловдив и в страната, за да е в час. 

И тя, и Атанас се радват за  кмета Иван Тотев, чиято номинация за трети мандат беше обявена пред медиите  тези дни от зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов. Считат, че градоначалникът е  визионер, който усеща пулса на обществото и знае какво се очаква от него.  Убедени са, че третият мандат му е вързан в кърпа и че „ще остане в  историята  на Пловдив като кмет, който благодарение на предприетите от него промени  е върнал блясъка на града и гордостта на пловдивчани“.

Семейството живее в уютна двуетажна къща, построена от Ташкови в бащиния имот през 2005 г.  Дворът е засаден с райграс и цветя, за които Радослава с удоволствие се грижи.  Не отглеждат чушки,  домати и краставици, защото нито имат време, нито си падат по собствено зеленчуково производство.  Освен че заема два отговорни поста в Общинския съвет, Ташкова вече 11 години работи като счетоводител в пловдивската централа на ГЕРБ.  Двамата с Атанас са в ГЕРБ от прохождането на  партията и до този момент нито за миг не са се разочаровали от политиката, която води Бойко Борисов. Категорични са, че ГЕРБ има потенциал да гарантира стабилно управление в страната за години напред. „Неслучайно именно ГЕРБ привлече в политиката толкова много млади и активни хора“, разсъждава Радослава.  

За пръв път от години насам през това лято ще пропуснат удоволствието да пътуват. Няма как да прескочат било до Гърция, било на почивка във Велинград или Созопол. След раждането на сина им основната грижа на Радослава ще е да кърми бебето и да му сменя памперсите. 

Но живот и здраве, наесен, още през септември, тя ще е на линия. Възнамерява да ходи на сесии и дори да работи в комисиите на Общинския съвет. Всеотдайната майка ще гледа бебето. 

Съпругата на депутата вероятно ще ражда в "Селена", където  на бял свят се появиха децата и на други топ общинари. В частната  АГ клиника  за пръв път проплака  синът на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски. В "Селена" са се пръкнали  и близначките на зам.-кмета Георги  Титюков.   

Атанас Ташков вече обмисля какъв подарък, освен огромен букет цветя, да поднесе на  нежната си половинка за това, че ще го дари със син.  Макар да са се оженили на 13 юли, те и за миг не са се усъмнили, че тази фатална за някои дата носи за тях късмет.

За семейството  и Бойко Борисов, и Иван Тотев са  кумири. А  Тотев, който е и градският лидер на ГЕРБ, е  семеен приятел, с когото Атанас  препуска из балкана и по извънградските пътища  с АТВ или мощни мотори.  За градоначалника Ташков е свой човек в  Народното събрание, на когото винаги може да разчита, а Ташкова е дясната  ръка в местния парламент. Без подкрепата на Общинския съвет  градоначалникът не може да направи и една стъпка в управлението.  Вече втори мандат Радослава като шеф на групата на ГЕРБ безпрекословно изпълнява всяка воля на началника. Схваща как трябва да се гласува на сесиите дори от един бърз поглед или дискретно  намигване.  Никога не противоречи на главния човек в местната власт, каквато линия впрочем пазят и останалите от Общинския съвет.

Ташкови обичат да канят гости и да ги посрещат щедро с домашно приготвени гозби.  За Радослава се носи славата на перфектна домакиня и готвачка.  Един от специалитети е свинско със зеле по ягодовски в гърне. Удават се и малки, колкото пръстче, сармички, по които Атанас въздиша в парламентарния бюфет. За нежната му половинка разказват, че я бива  и вита баница да направи, и торта с плодове или домашен крем.  Гостите се чувстват комфортно при Ташкови не само заради сърдечността, с която се посрещат, но и  заради богатата музикална колекция  на Атанас - класически рок и джаз.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?