Тарикати взимат по 2 лв. за незаконен паркинг в центъра

Тарикати ​въртят нелегален паркинг в центъра на Пловдив и събират по 2 лв. такса. Бизнесът се върти на празен парцел, на ъгъла на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Раковска“. За това алармира Йордан Игнатов. Наскоро той паркирал там автомобила си, тъй като нямало места на общинския паркинг пред ДКЦ-1, където отивал на преглед. Когато след час си тръгвал, видял, че друг автомобил – мерцедес с № РВ 9999 АВили СВ., е запушил входа, а до возилото стоял мускулест млад мъж с остригана глава и татуировки по ръцете. Игнатов го попитал дали ще тръгва за да може да излезе, а мъжът грубо му казал, че е паркирал в частен паркинг. Представил се за собственик и поискал 2 лв.

Човекът му ги дал и си тръгнал, без да получи касов бон. Не съм за двата лева, но на това място по нищо не личи, че е паркинг. Нито има табела, нито бариера, нито издават касова бележка, възмущава се Йордан Игнатов. След няколко дни той минал покрай незаконния паркинг пеша и видял мерцедеса спрян на същото място. Якият „касиер“ го нямаше, но явно е чакал нови жертви в близкото кафене, подозира потърпевшият.

За незаконното събиране на пари, той подал жалба до началника на IV РУ на МВР Пловдив. В същата е описал, че разучил кой е мъжът с мутренски вид и поведение. Разбрал, че преди време той е упражнявал „занаята“ около ресторант на ул. „Отец Паисий“ и създавал проблеми на общинските служители от ОП „Паркиране и репатриране“.

Репортерска проверка установи, че на входа на нелегалния паркинг, където имаше десетина коли,  стои мерцедес, но с друг номер РВ 4041 КС.  Вътре седеше мъж и пушеше. След половин час той излезе от колата и се разходи между спрелите возила. Малко след това пристигна Пежо с № РВ 0304 РА и паркира вътре. От него излезе мъж, отговарящ на описанието на Игнатов. Размени няколко думи с чакащия мъж, след което се качи в спрелия пред входа мерцедес и го подкара с мръсна газ. Другият остана на "работното място". 

Живущи наблизо коментират, че въпросният терен е общински, но от години пуст, и отдавна се ползва за незаконен паркинг. Носи се и друга мълва, че е собственост на някой си д-р Касабов, а "касиерите" били ​наети от него. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Боби

Боби

14.06.2019 | 17:54

абсолютен отвратеняк е този тип ужасно арогатно поведение има.трябва да се махне от тези улици за незаконно събиране на пари

Отговори
10 1
а ?

а ?

14.06.2019 | 17:28

Тоя с татуировките и с късата подстрижка , който мяса на мангал и мести само някакви джипове и мерцедеси стои там и наблюдава само кой къде и как паркира . Даже си мисля , че е сложен там от Киро царския мангал .

Отговори
9 0
2424

2424

14.06.2019 | 17:24

Kade e Poliziata? Dokoga?

Отговори
7 0
ще му чупят пак нещо

ще му чупят пак нещо

14.06.2019 | 16:57

Беше гипсиран по едно време тоя наглец.. когато си мислеше ,че на Отец Пайсии е негово . Много гьонсурат е .Много нагъл.

Отговори
10 0
якичкия

якичкия

14.06.2019 | 16:40

тоя педал дето стоеше пред аптеката на Отец паисий и после се премести пред поликлиниката го чакам само да ми каже нещо като спра там и ще му навра главата в гъза.Той се репчи докато не му стане сурата на терлик.Само да има късмет да ми каже нещо за паркинг

Отговори
11 1
Е, и?

Е, и?

14.06.2019 | 16:36

То убуу разслдвате, ма ко следва от туй?

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?