Тапата до Тунела се мести в западното платно

Променят маршрутите на 9 градски автобуса заради започващ и приключил ремонт

Западното платно на бул. „Цар Борис III Обединител” в участъка от ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Света Петка“ се затваря за движение от днес до 30 ноември. Новината  съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“.  Движението ще се извършва двупосочно в източното платно, което вече е отворено.  

Причината са строително-монтажните работи по обект „Ремонт на пътен възел на бул.„Цар Борис III Обединител”. Въведена е временна организация на движение, като целта е да се минимализира напрежението в движението. Маршрутите на автобусните линии с номера 9 и 93 от основния вътрешноградски транспорт се променят. 

 В посока район "Тракия" деветката ще минава през Тунела, "Тримонциум" и Военна болница, а автобусите по линия 93 ще вървят през бул. "Шести септември", "Източен" и „Княгиня Мария-Луиза”. В обратна посока маршрутът на двете линии остава непроменен. 

Промяната стана възможна, тъй като от днес градските автобуси тръгват по  бул. „Шести септември“. Там вече са приключени строително-монтажните работи в южното платно. В посочения участък се възстановява маршрутът на автобусни линии  №6, 10, 21, 22, 25, 26, 66 и 116, утвърден с общинската транспортна схема.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?