Тайнствено зло дебне и обезглавява хора в Канада

От Йоуи в Австралия, през Йерен в Китай, до Йети в Хималаите във фолклора на много народи по света присъства диво човекоподобно същество с космато тяло, което обитава диви гори и непристъпни планини. Някои от тези създания, подобно на Мапингуари в тропическите гори на Амазония, се смятат за огромни и силни, докато други, като Ебу Гого от джунглите на остров Флорес, Индонезия, са описвани като дребни и пъргави. Някои народи ги смятат за приятелски настроени, докато други ги считат за агресивни и опасни.

В продължение на векове първите заселници на канадския северозапад разказват свои собствени истории за диви хора, обитаващи крайбрежните гори на Британска Колумбия и Юкон. Въпреки че имената на тези диви същества са многобройни и разнообразни, повечето от тях попадат в една от четирите категории: Букуас, Дзуунукуа, Куштака и Саскуоч.

Ако първите три категории описват свръхестествени създания, идващи от света на духовете и сенките, то четвъртата описва нещо доста по-реално — същество от плът и кръв, което се скита из горите.

Според легендите на канадските индианци Саскуоч са космати, човекоподобни гиганти, които живеят дълбоко в горите. Те са много високи, изключително силни и имат ужасна миризма. Те комуникират помежду си чрез звуци наподобяващи грухтене и сумтене и свирукане, а понякога могат да бъдат чути как вият в нощта.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?