Подай сигнал

"Съюз за Пловдив" внася подписка за извънредна сесия

Дани Каназирева: Мълчанието на градската управа води до съмнения за злоупотреби при ремонтите за 20 млн. лв.

Коментари

от Екип Марица 834 прегледа 0

Повод за свикването на сесията са многобройните сигнали на живеещите в квартала за ниското качество на ремонтите и бавното им изпълнение

Заместник – председателят на Общинския съвет от „Съюз за Пловдив“ Евелин Парасков внася в четвъртък подписката за извънредна сесия, подкрепена от Патриотичен фронт и Реформаторския блок.

Съветниците настояват администрацията на Община Пловдив да даде пълен и ясен отчет за изпълнението на проекта за благоустрояването на зоната между бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Марица-юг“, финансиран с 20 млн. лв.по оперативна програма „Региони в растеж“.

Повод за свикването на извънредната сесия са многобройните сигнали на живеещите в квартала за ниското качество на ремонтите и бавното им изпълнение.

Съветниците бяха предложили отчетът на администрацията да бъде включен в дневния ред на редовната сесия на 30 май, за да не се провежда извънредна сесия. Но от Община Пловдив отказаха.

„Нямаше да прибягваме към тази мярка, ако от Община Пловдив бяха се отзовали на исканията ни за среща и отговор на всички въпроси, поставени на гражданите. Такава среща обаче ни беше отказана. Мълчанието на администрацията и липсата на прозрачност при изпълнението на проекта няма как да не доведат до съмнения за злоупотреби и корупция при разходването на публичните средства“, обясни председателят на групата общински съветници от „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева.

Втората причина за свикването на извънредна сесия е тенденциозното незачитане от страна на администрацията на предложенията, които „Съюз за Пловдив“ внася през двата мандата.

Съветниците посочват, че нито едно от тях не вижда бял свят, включително за отпускане на 100 000 лв. за проектиране на реконструкцията на сградата на Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, както и за спиране на безогледната разпродажба на ценните общински имоти. Стигна се дори дотам, че протоколите на заседанията на постоянните комисии, в които се разглеждат предложенията на „Съюз за Пловдив“, се дописват и манипулират. Администрацията умишлено не отговаря с месеци, а понякога и с години на питанията на „Съюз за Пловдив“.

„Нарушен е диалогът и с нас, и с гражданите на Пловдив от страна на Община Пловдив. Това е ненормално отношение, което показва неуважение към пловдивчани“, коментира Дани Каназирева.

Коментари


също съм като Владо!

Направо сме и повярвали !!!!!Политически труп

здравка е като курнелия .постоянно иска оставки и се не и става работата