„Съюз за Пловдив“: Общината неглижира Рогошко шосе

Не може бизнесът да внася милиони левове в бюджета, а да няма достъп до работните си места

Протестът на работещите на Рогошко шосе е напълно основателен и Община Пловдив трябва спешно да направи ремонт на разбития пътен участък. Това заяви общинският съветник от “Съюз за Пловдив” Евелин Парасков, който се включи в протеста и разговаря с хората.

“Съюз за Пловдив” категорично подкрепя исканията на протестиращите.

„През последните няколко години сме получавали множество сигнали за огромните дупки на тъй наречения булевард. Знаем за огромните неудобства и трудности за компаниите, които развиват бизнеса си там, както и за техните служители. Не е нормално хората да нямат достъп до работните си места и да се чудят как да стигнат до фирмите, защото улицата е непроходима“, каза Парасков.

Основен ремонт на Рогошко шосе е заложен в програмата на “Съюз за Пловдив” още през 2015 г., но администрацията твърде дълго не приема това предложение.

„Не е редно фирми, които внасят в общинската хазна милиони левове местен данък МПС, да се жалват от години и да не им се обръща внимание“, смята съветникът.

Парасков напомни, че “Съюз за Пловдив” отдавна настоява приходите от данък МПС да се изразходват целево само за улични ремонти. Управляващите обаче не приемат това предложение и парите от пътния данък продължават да отиват в общия кюп и оттам да се разпределят незнайно на какъв принцип за други нужди.

„Управляващите в Пловдив много често дават града ни за пример като бързо развиващ се икономически център. Това е така благодарение на частната инициатива и труда на местните предприемачи. Представете си къде щеше да бъде Пловдив на картата на икономическо развитие, ако и общината подпомагаше местния бизнес.

Нерешеният проблем с Рогошко шосе е поредният пример, който показва как общинската управа не може да отговори на темповете на развитие на бизнеса и да осигури среда за развитието му“, коментира Евелин Парасков.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?