Съветите на една булка за избор на рокля и диджей

Доста млади хора избират сами да организират сватбите си, а не разчитат на услугите на сватбените агенции.

Русалия Ковачева от Пловдив сама е поела организацията на най-паметния ден в живота си.

"Едно от най-важните действия за тържеството е да се запази дата. Първоначално с бъдещия ми съпруг решихме да се венчаем през лятото, но всички дати и часове за ресторанти в Пловдив бяха заети. Затова избрахме дата за октомври в хотел “Марица”, разказва младоженката. 

Меката на булчинските тоалети, според нея, е Асеновград. Русалия харесала рокля в софийски бутик, където <210> показали най-добрите модели.  Цените обаче били твърде солени - по няколко хиляди лева. Така се озовала в Асеновград, където била приятно изненадана от изобилието на красиви модели, а и от по-умерените цени. В едно от ателиетата открила своята рокля. 

“Вече избрах бялата си рокля, поръчах я и ми предстои проба. Не я купуваш веднага - първо харесваш мостра, взимат ти мерките, поръчваш я и след месец отиваш на проба”, обяснява Русалия.   

Много важен е списъкът с гости, за да изчислите бюджета на сватбата, преди да изберете ресторант“, казва тя. За Пловдив все още най-търсените места за сватбени тържества са хотел „Марица“, „Империал“, резиденция „Петър Първи“ и ресторант „Пълдин“.


Изключително важен е изборът на фотограф. Задължително е да уточните точен график за сватбения ден - часовете на гражданския, на църковния  брак, на фотосесията. Трябва да се внимава и с избора на диджей и водещ, тъй като от тях зависи забавлението на гостите. За да няма неприятни изненади, е добре младоженците да предоставят малък плейлист с песните, които задължително искат да чуят на сватбата си, съветва бъдещата булка.


Ключово значение има сценарият на празненството - ритуали, игри, изненади. Всички диджеи и водещи са наясно с традиционните ритуали - разчупване на питката, чупене на чаши, захранване, ритане на менче, но могат да дадат ценни идеи и за оригинални елементи.     


Добрата организация и прецизният избор са важен фактор, за да се насладиш на сватбения си ден, казва  Русалия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Вероника Тодорова

Вероника Тодорова

15.06.2019 | 16:41

И на сватбата ли по сценарий?!Толкова е тъпо и малоумно някой да кара някого( в случая гостите) да станат,да се хванат за ръце и още куп недоразумения,които ще се харесат на четири годишни деца.Много са тегаво тези събития по сценарий.

Отговори
2 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?