Съседска война в Кючука: Дядо би домоуправител

Входно събрание в Пловдив завърши с бит домоуправител и полицейски арест. Съседската свада се е разиграла снощи около 18 ч. пред блок на ул. „Стефан Стамболов“ в Кючук Париж.

Професионалният домоуправител бил насрочил за този час общо събрание на етажната собственост. Хората вече започвали да се събират, когато от шестия етаж слязъл и 84-годишният бай Георги. Пенсионерът, който е бивш багерист и някогашен домоуправител, носел куп документи, които размахал пред събралите се хора и фирмената служителка, за да ги убеди, че ги мамят с парите. В същото време се появила и избраната за управител на входа Ваня, която живее на етажа над него. Тя също носела документи и приканила дошлите на събранието да се регистрират и подпишат в изисквания от закона списък. 

В този момент обаче старецът се нахвърлил върху Ваня, вкопчил се в нейните документи и започнал да се мъчи да ги изтръгне от ръцете си.

По-младата от него дама обаче също стискала здраво книжата. Като видяла, че работата става напечена, гледащата отстрани професионална домоуправителка позвънила на тел. 112 за помощ. Това обаче още повече вбесило пенсионера и той ударил Ваня с юмрук в лицето.

Малко след това пристигнал патрул от Първо районно. Полицаите задържали буйното старче, а профидомоуправителката и входната управителка Ваня били извикани в участъка да дават обяснения.

След около час разправии дядо Георги е бил освободен от районното, тъй като полицаите се съобразили с напредналата му възраст. Ваня пък тази сутрин се е освидетелствала в съдебна медицина и има намерение да съди пенсионера, която я е боксирал.

„Ами да ме съди, стига да има за какво. Никого не съм удрял. Управителката от 10 години не е давала отчет как се харчат входните пари. Искахх да взема документите, за да ги видя, но тя не ги даваше. Докато се дърпахме, ръката ми се отплесна и съм я чунал леко, но това не е умишлено“, заяви пред репортер на „Марица“ 84-годишният Георги. 

Междувременно от фирмата за професионални домоуправители коментираха, че съседските свади са много чести по време на събранията на етажната собственост. Хората много се карат, всеки иска да си каже каквото го мъчи, но в този случай напрежението е ескалирало до насилие, което е неприемливо, коментира шеф от фирмата.

Според него много от по-възрастните хора се страхували да подписват документи, подготвени от професионалните домоуправители, защото мислели, че някой може да им вземе апартамента.

Тези опасения на пенсионерите се засилили най-вече след старта на програмата за безплатното саниране. Тогава много хора отказвали да си дават личните данни или подавали неверни такива, обладани от страха, че след безплатния ремонт ще ги търсят за пари и държавата ще им вземе жилищата.

Така и не разбрах откъде тръгна тази безпочвена психоза, но тя създаваше много проблеми на нашите служители, а и на самите съседи, допълни фирменият шеф.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Случаен

Случаен

29.05.2019 | 20:04

Таз мекица марица няма ли какво друго да пише,че се занимава с защитата на тунеядците платени домоуправители.Малко им е трябва да ги...

Отговори
0 2
ганьо и малката русалка

ганьо и малката русалка

29.05.2019 | 19:00

мила родна картинка...Бантустания

Отговори
2 0
Бубу

Бубу

29.05.2019 | 17:15

Какви са тези „професионални„ домоуправители и защо искат да ни ги натресат. Нали се сещате че ще трябва да плащаме и възнагражденията им, работа която към момента си я вършим сами и то безплатно. Ако живеещ в къща дали ще ти назначат такъв домоуправител, не нали, но и етажната собственост е частна собственост и никой не може да ме задължи да наемам и да ми я управлява някой ако аз не желая. Хора, в момента се умува върху нов закон с който ще ни задължат нас живеещите в блокове или т н етажна собственост да наемаме такива домоуправители и съответно да ни набутат с още един разход.

Отговори
1 5
Батко

Батко

29.05.2019 | 16:24

Добре, дядката толкова ли е прост, да си наеме адвокат, сега ще му се наложи де :( Тия пенсии (имам двама в къщи) тотално изтрещяват след определена възраст. Не ми се мисли аз като остарея, ако стана такъв, с какви очи ще ме гледат младите. А бъдещето е в тях, на тях разчитаме, колкото и да са зле, тяхно ще си е :(

Отговори
6 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?