Съседи с ужасяващи разкрития за клането в Асеновградско

Това е най-големият грях, така не се коли и прасе, коментират ужасени жители на селото

Напоено с кръв убийство разтресе Асеновградското село Козаново в нощта срещу неделя. Зверството е станало в малка вила в местността „Свети Спиридон“, която жителите наричат Пчеларника. В къщата след обилен запой и кратка борба, 58-годишният бивш професионален шофьор Йордан Филипов е наръгал няколкократно сина си Цветан с нож, вследствие на което 35-годишният мъж издъхнал.

Хората от Козаново разказаха пред „Марица“, че двамата често пиели, а с покачването на градуса започвали и скандалите помежду им, който често прераствали в бой. Отношенията им били толкова обтегнати, че дори живеели в отделни къщи, които се намират в съседство. Последно двамата се скарали сериозно малко преди Цветница, като тогава техен съсед едва ги разтървал и предотвратил евентуален фатален край.

По думите на местните, Йордан дори се опитал да прикрие зверството и пред разследващите лансирал тезата, че синът му сам си е прерязал вените и е загинал. Униформените пристигнали във вилата около 12 часа след кървавата свада и веднага арестували бащата, тъй като Цветан имал 

четири прободни рани – във врата, сърцето и две в корема.


Сигналът на телефон 112 бил подаден лично от кмета Атанас Тянев.

„В неделя сутринта ме събуди един братовчед на загиналия, който страда от епилепсия. Каза ми, че е станало нещо лошо и аз помислих, че е станало сбиване в селската кръчма. Той ми каза „Цецо си почина, прерязал си е вените“. Веднага се обадих на полицията и отидохме на мястото. Там всичко беше в кръв. След като щракнаха прангите на Данчо, той започна да говори някакви глупости – че бил козанска барета, нинджа и той щял да съди униформените, че са го арестували. Направиха му тест с дрегер – показа 1,75 промила. И това е часове след мелето. Не знам колко е бил пиян тогава. И на децата им е ясно, че е убийство. Ченгетата питаха Данчо къде е ножът, а той им каза, че ще го намерят след 2-3 дни, и че го е хвърлил в храстите. 

Оказа се, че острието е под тялото на момчето“,


разказа пред репортер на „Марица“ Тянев.

Кметът припомни, че на 30 март 2017 г. в селото е станало друго убийство, което все още се точи в съдебните зали. Тогава 36-годишен фермер убива 56-годишния си пастир заради липсващи овце. Затова младият мъж е изправен пред Темида. Тянев заяви, че това, което е видял по време на своя мандат в Козаново, не пожелава на никой кмет да види.

Цялото село в шок след кървавата свада между Йордан и Цветан. „Ужасени сме от случилото се. Баща да убие сина си – това е най-големият грях в живота.


И на оня свят няма да му простят греховете на Данчо.


Това е малко село и всички се познаваме. Пили сме, били сме се, но такова зверство с нож е немислимо, особено по такъв начин. И прасе не се коли така“, коментира местен жител, който чакаше за пенсията си пред пощенския клон в селото.

Други коментираха, че единственият пряк свидетел на зверството е кучето на Филипови. Вчера екипът на „Марица“ завари животинчето пред къщите им, а местните разказаха, че то по цял ден снове между дома и вилата, чакайки стопаните си.

Жителите на Козаново разкриха, че Данчо е карал професионално камион, но са му взели книжката заради шофиране след употреба на алкохол. Жена му го била напуснала заради пиенето и отишла да работи в Гърция.


Всички настояват за тежка присъда,

някои дори за доживотен затвор.

Какви са мотивите и причините за кървавото убийство и дали Йордан ще бъде задържан за постоянно в ареста, тепърва ще се изяснява от назначените експертизи, следствени действия и съда. 

Този човек го чака минимум 20 години до доживотен затвор, освен ако не се опитат да го изкарат с психически отклонения, твърдят в селото.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Филип

Филип

15.07.2019 | 20:09

Присъдата ЗАВИСИ най-вече от това , колко е платежоспособен този изрод .

Отговори
3 0
Фе

Фе

15.07.2019 | 18:47

Е , много ясно че ще го изкарат психично болен, и ще се размине, в тази скапана държава, на никой не му се занимава с закони, и правосъдие, по лесно е да го изкарат луд, и това е, умрелият си е умрял, както казват, хората

Отговори
9 4

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?