Съкращения в зоопарка - чистка или оптимизация

Освободиха от общинското предприятие съпругата на бившия депутат Стефан Дедев, предложил Зико за кмет

Съпругата на бившия депутат от ГЕРБ Стефан Дедев е освободена от работа в общинското предприятие "Зоопарк - Пловдив", научи "Марица". Галина Дедева е единствената служителка, чиято длъжност "маркетинг и реклама" е съкратена.  В местните структури на ГЕРБ веднага коментираха, че съкращението на щата не е случайно и става дума по-скоро за чистка, отколкото за оптимизация. На партийното събрание на ГЕРБ в "Северен" Стефан Дедев, който е председател на районната структура, издигна  кандидатурата на  областния управител Здравко Димитров за кмет на Пловдив. Зико спечели най-много гласове в "Кършияка". 

Куриозното е, че на Галина Дедева са връчени две заповеди с една и съща дата - 7 август. Едната е с предизвестие под № 1 и  на основание член 328 , ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда, с мотив съкращаване на щата. В предизвестието Дедева се уведомява, че трудовоправното <210> правоотношение се прекратява след 30-дневен срок. 

След няколко минути обаче й е издадена втора заповед, но за незабавно освобождаване, считано от 8 август. И двете заповеди са подписани от директора на "Зоопарк Пловдив" Минко Михайлов, но са връчени на служителката от главния счетоводител. 

Галина Дедева е назначена в предприятието преди три години. Има висше образование със специалност "Стопанско управление и публична администрация".

 

Пловдивският зоопарк, в който са инвестирани над 4 милиона лева от целевата държавна субсидия за Европейска столица на културата, все така пустее. Още в началото на годината кметът Иван Тотев обяви, че строителите от "Запрянови 03" всеки момент ще се върнат на обекта, за чието завършване са необходими не повече от 20 работни дни. Зоопаркът обаче остава под ключ, а от администрацията обясняват това с проблеми в надзорната фирма, която нямала достатъчно служители, за да организира рестарта на строителните дейности. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
стига гроб

стига гроб

08.08.2019 | 16:41

То да е само тя! А то към 20 послушни калинки нгерберскикалинкии в тоз незаконен зоопарк от 5години и не са и стъпвали там. Но народа плаща и ще плаща още дълги години заем ите на крадливте гробари! Никога повече ГГЕРБ

Отговори
3 2
Българин

Българин

08.08.2019 | 10:26

Зоопарк няма, но служител "Маркетинг и реклама" има!?!? Г-н Кмете явно това са длъжности т.н. "синекурни" сачо за жени на депутати от ГЕРБ. И това с общински пари от Нашите данъци, които не са малки между другото.

Отговори
11 2
dii

dii

08.08.2019 | 09:50

То зоопарк няма тя назначена Маркетинг и реклама. Що не й назначат една проверка толкова години какви маркетингови и рекламни стратегии и дейности е развила? Бадева е яла хляб. Толкова години, толкова служители на тоя зоопарк, каква работа са свършили? Поне да го поддържаха, да поливат да косят, с метла да го пометат... Абсолютно нищо не правят, ако ги проверят ще се окаже че и на работа не ходят... толкова хора какво правят? трябва да нахранят 5-10 маймуни. Пълни търтеи, на хранилка към общината. Данъкоплатците плащат.

Отговори
15 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?