Подай сигнал

Съединение - градът на тотомилионерите

Хора от цялата област идват тук, за да пускат фишове в късметлийския пункт

Регион

от Кръстю Манчев, Гергана Василева 1399 прегледа 0

Щастливецът с джакпот №3 още се крие

Истинска тото мания завладя Съединение, след като за пореден път част от джакпота в тегленето на 6/49 идва в в града. Часове след като стана ясно, че единият от четиримата печеливши е от Съединение, най-разискваната тема бе кой е щастливецът. Той обаче още не се е явил, за да регистрира фиша си. Печелившите от тиража миналата неделя се оказаха от Пловдив, София, Търговище и Съединение, като всеки един от тях ще получи по 2 375 358 лева.

В сряда по обяд единственият пункт в града и за селата от общината се оказа пълен с хора. Да пробват късмета си идваха и такива, които за първи път тази година пускат фиш. Линка Йочкова е една от тях. Дамата пристигна с още две колежки след работа.

"Научихме, че милионерът пак е от Съединение и решихме да дойдем да пуснем фиш. Явно пунктът е късметлийски", обясняваха жените. И допълниха, че са заложили на рождените дати на близките си.

До завчера новият късметлия не се беше появил в пункта да си потърси печалбата. В града гадаеха кой може да е той и разцъкваха различни версии. Сред спряганите милионери бе лаборантка и бивш състезател по конна езда, но те не се потвърдиха.

В сряда да чака щастливеца в пункта, остана Илияна Арабаджийска. Развълнувана жената разказа, че печелившият фиш е бил заверен лично от нея и с нетърпение очаква печелившият да я потърси, за да му обясни как да си получи печалбата.

"Днес играят само хора, които никога не са пускали фиш или инцидентно го правят", споделя Арабаджйска и обяснява за навалицата в пункта. Манията е заради третия тото милионер, ударил голяма печалба с фиш, пуснат в Съединение.

"Рано или късно печелившият ще дойде. Да се надяваме, че е човек, който редовно участва", сподели Илияна. И разказа как преди време, когато работила в Пловдив, влязъл мъж с цял наръч фишове да ги проверява. След втория обаче, като разбрал, че не печели, се отегчил, оставил ги на служителката и си тръгнал. "Когато стигнах някъде до третия, излезе петица, а него вече го нямаше в пункта. Заключих и хукнах да го гоня по ул. "Кап. Райчо". Виках след него, едва го склоних да се върнем в пункта. Той не вярваше, че е спечелил", спомня си Илияна.

Почти няма късметлия, който да не се върне и да не почерпи за печалбата. Според Илияна обаче хората са различни. Още помни и си отглежда вкъщи красива китайска роза, която господинът с петицата, който гонила по цялата улица "Кап. Райчо", подарил, след като научил за печалбата. Има и хора много ларж, като първият тотомилионер в Съединение. Преди 25 г. Димитър Попов се оказва щастливецът. С част от парите тогава той ремонтира покрива на църквата, дарява пари за оборудване на училището и дава определена сума на дружество за защита на птиците.

Тодор Крантов, който взе 8 млн. преди 2 години Вече не играя, за да има печалби за другите: Парите не ни промениха, но с тях се живее по-спокойно, казва пенсионерът. Днес продължава да се грижи за двора и градината

От 2 години не съм влизал в тотото. На нас ни стигат, нека някой друг спечели. Живеем много добре, оправихме и децата, и внуците. Малко късно дойде късметът, но сме доволни, каза пред "Марица" Тодор Крантов. 80-годишният пенсиониран работник от обувния завод "Петър Ченгелов" е вторият тотомилионер в Съединение.


"Изпуснах химикалката, когато излязоха шестте цифри, и се развиках: "Жено, милионите дойдоха при нас", спомня си Тодор Крантов за деня 30 април 2017 г., когато научил, че печели 7 940 616 лева от 6/49. Това е най-големият джакпот в историята на тотализатора, който се пада на един човек.

Крантов обяснява, че се запалил по тотото като младеж. Само в казармата прекъснал за кратко, но после ходил по два пъти в седмицата до пункта. В продължение на 30 г. попълвал едни и същи числа - 3, 5, 12, 26, 29, 47. Това са рождените дати и месеци на сина му Ангел, дъщерята Мариана и съпругата му Елена.


"Даваше по 80 лева на месец, а нищо не улучваше. Само веднъж извади четворка. Често го укорявах, че нямаме пари за хляб, а отива пак фиш да пусне", спомня си Елена. По думите <210> винаги в четвъртък и в неделя съпругът сядал пред телевизора и не мърдал, докато не изтеглят числата от тотото.


Днес Тодор и съпругата му Елена продължават да живеят в Съединение и да се грижат за двора и градината. С част от парите от печалбата довършили къщичката си, която с много труд и усилия успели да вдигнат в годините преди печалбата. След това направили изолация, измазали я и я боядисали. Ремонтирали и обновили всичко вътре. Купили три апартамента и три коли на децата и внуците. Те също си ремонтираха и обзаведоха жилищата, радва се Елена. И допълва, че парите не са ги променили като хора, с тях обаче се живее по-спокойно.


"Преди се притеснявахме с Тодор и се чудехме как да заделим поне 5 лв. да дадем на някой от внуците за празник, защото живеехме двамата с 420 лв. на месец. Сега не е така, обяснява Елена. И допълва, че най-много се радва, че преди и след джакпота семейството останало задружно и сплотено.


"Децата и внуците не ни оставят сами, непрекъснато идват, грижат се, събираме се често цялото семейство", разказва Елена. Съжалява единствено, че печалбата не дошла по-рано, за да им спести някои мъки в годините назад. След пенсионирането двамата решили да продадат панелката в Пловдив и да си построят малка къщичка в наследствения имот в Съединение, където да останат да живеят. С парите от 420 лв. на месец обаче се чудили кое да платят по-напред.


15 г. Крантови не можели да си позволят почивка и едва след печалбата отишли за кратко в Девин и Велинград. Елена останала впечатлена и даже се притеснила от лукса, в който попаднали в един от хотелите.


"В хотел в Девин навсякъде блестеше, чисто и красиво. Гледам влизат и излизат министри и дипломатически автомобили. По едно време си викам: Абе, тук само министри, какво правим ние тук, разказва с усмивка Елена.


На новия късметлия от Съединение Крантови пожелаха да си харчи парите със здраве и разумно. Надяват се да е по-млад и да е човек, който наистина има нужда от печалбата, за да си направи живота по-лек.

Съединение - градът на тотомилионерите

Съединение - градът на тотомилионерите

Коментари