Подай сигнал

Съдът реши! Д-р Димитров - невинен за смъртта на Плъха

Пловдив

от Екип Марица 3964 прегледа 0

Иван Димитров

Емблематичното дело срещу рентгенолога Иван Димитров завърши с оправдателна присъда за смъртта на Жоро Плъха. Медикът беше признат за невинен по обвинението за умишленото убийство на рецидивиста, но получи двугодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок за притежанието на незаконен пистолет „Валтер“. Това стана ясно преди минути на съдебното заседание в окръжния съд.

По-рано днес Окръжното обвинение, в лицето на прокурор Георги Пенев, поиска от съда доктора да се размине с условна присъда. Пенев подчерта, че Дживизов е предизвикал Димитров, тъй като е бил надрусан с морфин, а и е хвърлял различни предмети и нож по доктора. Обвинителят подчерта, че Плъха има много присъди зад гърба си и е човек с висока обществена опасност.

Към искането за условно наказание се присъедини и адвокат Георги Кутрянски, който представлява подсъдимия. Той подчерта, че в конкретния случай трябва да се квалифицира като „неизбежна самоотбрана“. Кутрянски преразказа накратко случката от фаталната вечер, като наблегна на факта, че Дживизов е бил дрогиран и продължавал да хвърля предмети по Димитров, въпреки устното предупреждение от страна на доктора и произведения във въздуха предупредителен изстрел.

„Още един път ще кажа, че съжалявам. Аз съм лекар и уважавам човешкия живот. Всичко стана много бързо, защитавах живота си", бяха последните думи на Димитров пред съда.

Магистратите не уважиха и исковете на семейството на Жоро Дживизов. Така д-р Димитров ще трябва да плати само разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване.

Коментари


Частната собственост да бъде свещена и неприкосновена по конституция и който влезе в имота ти да получава заслуженото си . ДАЛИ Е ПЛЪХ ИЛИ МАГАРЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ !

Иван Димитров - Доктора се призна за виновен, че с незаконно притежавания си пистолет е застрелял Плъха на улицата, но съдът го оневини. Иван Димитров - Доктора твърди, че преди това Плъха го бил замерил с нож и за доказателство предоставя един от кухненските си ножове, измит и без пръстови отпечатъци. Май към престъпниците, разчистващи сметките си, трябва да добавим и пловдивския съд.

От Е.С. Знаят ,че сме най корумпираните ,ама пак да им го докажем!!!

Незаконно оръжие, предумишлено убийство, на баща на 4 деца, който не е влизал в никакъв дом. Маниакално престъпление и на свобода???

Отрепки са били майка ти и баща ти и са създали ОТРЕПКА! И наистина заслужаваш да те лекува ЛЕКАР, който през нощта е нападнат от ПЛЪХОВЕ, защитавал е живота и имота си и ва сутринта е отишъл на работа .....и там пациентът си ти, гнидо ............и докторът вместо апендикса ти отрязва черния дроб...щото е недоспал и нервен! Разбираш ли, примат, каква е разликата между плъх и ДОКТОР?!?!? Няма да разбереш, защото си тъп по рождение и тъкав ще пукнеш!

Аз не виждам някаква разлика между двете отрепки, освен, че едната отрепка е и убиец. А ако някой смята, че титлата дръ пред името на едната въпросна го оневинява, пожелавам му такъв да го лекува.

Браво!

Браво.Справедлива присъда.Желая на доктора да спасява много животи.А циганите да не се мислят за недосегаеми.Омръзна ни от циганското робство.

....имало правосъдие. В САЩ и дело нямаше да има.

Невъобразимо "правораздаване".

Браво, имали сме съд! Поздравления за д-р Димитров, да е жив и здрав!