Съдът решава да пусне ли под гаранция Ральо Ралев

След минути в Специализирания апелативен наказателен съд започва заседание, на което се решава да бъде ли пуснат под гаранция задържаният кмет на район „Северен“ Ральо Ралев.

Както „Марица“ писа, Ралев е поискал изменение на постановената му мярката за неотклонение „задържане под стража“ с аргумент влошаване на здравословното му състояние. Миналата седмица съдът я е изменил в парична гаранция в размер на 3000 лева. Тъй като обаче прокуратурата е протестирала решението, Ралев все още не е освободен. 

Днес в 10 ч. Специализираният апелативен съд ще разгледа протеста на прокуратурата за пускането под гаранция на районния кмет.

В зависимост от решението на Апелативния съд - дали ще потвърди пускането на Ралев под гаранция или ще го остави в ареста, ще бъдат и последващите действия на Специализираната прокуратура, каза пред „Марица“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Тя обясни, че ако Ральо Ралев излезе на свобода срещу гаранцията от 3000 лева, веднага прокурорите ще поискат от съда отстраняването му от длъжността районен кмет, която заема.

В случай че протестът на обвинението бъде приет от съда и Ралев остане зад решетките, искането за отстраняването му от длъжност става безпредметно, тъй като, докато е в ареста, няма опасност той да извърши някакво престъпление по служба.

Кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев беше арестуван на 30 май следобед, докато тренираше във фитнесзала. Арестът беше извършен при акция на Комисията за противодействие на корупцията и Криминална полиция. Заедно с него беше задържан и бизнесменът Иван Делевски. От спецпрокуратурата тогава обясниха, че двамата са изнудвали за сумата от 60 000 лева пловдивския строителен предприемач Здравко Ангелов. Той обаче подал сигнал лично до премиера Бойко Борисов и арестите не закъснели.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?