Съдът потвърди ареста на лихвар, придобил незаконно имоти

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо М. А., съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Той и съпроцесничката му В.Б. са обвинени, че са отпускали кредити и са извършвали банкова дейност без разрешение, давайки заеми на граждани с лоши кредитни досиета към банкови институции.

В резултат на тази си дейност М. А. придобил апартамент в Пловдив с пазарна оценка 72 000 лева срещу отпуснат кредит от 15 000 лева с месечна лихва от 600 лева. Освен това М.А. и В.Б. са придобили апартамент в Асеновград и два поземлени имота, срещу предоставен кредит от 60 000 лв. с 2400 лв. месечна лихва. Според обвинението двамата са давали нееднократно заеми и на други лица срещу запис на заповед и месечна лихва, варираща от 500 до 1200 лева.

Апелативните магистратите прецениха, че са налице достатъчно данни за съпричастността на М.А. към престъплението, за което е обвинен. За него се предвижда от 5 до 10 години лишаване от свобода, глоба от 5 000 до 10 000 лева и конфискация на част или на цялото имущество. Съдиите прецениха, че има реална опасност М. А. да извърши престъпление /да повлияе на свидетели/, ако му се наложи по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?