Подай сигнал

Съдът подхваща майка, задушила бебе с чорап

Крими

от Ваня Драганова 553 прегледа 0

Съдът подхваща майка, задушила бебе с чорап

Делото за жестокото убийство на 20-месечната Ани, задушена от майка си Гергана Благоева с чорап, стигна до съда. Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителния акт срещу жената, която ще отговаря за убийство, извършено по особено мъчителен за детето начин. Най-тежкото наказание, което детеубийцата може да получи, е доживотен затвор без замяна.

Трупчето на малкото дете беше открит от случаен минувач в градинка в Стамболийски на 17 юли м. г. Той веднага се обадил на телефон 112. Гергана бързо беше заловена и стана ясно, че е убила детето на 16 юли, след което е изхвърлила тялото му.

Жената се ядосала, защото бебето плачело, и го пребила жестоко. След това натъпкала в устата му чорап. От залавянето си 18-годишната жена, която има и друго дете, е в ареста.

Тя направи няколко опита да излезе на свобода, като твърдеше, че всъщност е правила масаж на детето, което имало предишно белодробно заболяване и проблеми с дишането. С това Гергана се опита да обясни травмите по тялото му. Съдебномедицинските експертизи обаче не потвърдиха версията .

Когато Гергана се яви в съда за мярката си за неотклонение, стана ясно, че е татуирала на ръката си името на момиченцето.

Предстои насрочване на дата за старт на процеса.

Коментари