Подай сигнал

Събориха 1200 гаража, места за паркиране няма

Пловдив

от Валентина Йеремиева 1065 прегледа 0

В „Централен“, както и в целия град, след съборените гаражи остават кал, прах и останки от бетонни основи

Всички над 1200 гаража, поставени върху общинска земя в центъра на Пловдив, са съборени. Пилотният проект за тоталното разчистване на грозните клетки беше въведен най-напред в район „Централен“ с идеята, че ще се освободи повече място за паркиране. Кметът на района Георги Стаменов казва, че след премахването на гаражите са изградени 1150 нови паркоместа, а общият им брой от началото на мандата надхвърля 2000. Близо 400 места се отдават срещу 20 лева месечна такса.

Но и в „Централен“, както и в целия град, на много места след съборените гаражи остават кал, прах и останки от бетонни основи. Ограниченото финансиране не позволява да се изпълни най-важното условие за въвеждане на платеното паркиране в жилищните комплекси - благоустрояване на пространствата с повече места за паркиране, зеленина, осветление, пейки.

Коментари


ХОРА НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ОБЩИНАТА ДА ПУСКАТЕ МОЛБИ ЗА ПЛАТЕНИ ПАРКО МЕСТА ТОВА СЪЗДАВА ХАОС И ЩЕ ВИ НОСИ НЕГАТИВИ ЗА В БЪДЕЩЕ!! ТЕЗИ МОШЕННИЦИ ГЛЕДАТ ДА ИЗМЪКНАТ ВСЯКАКВИ ПАРИ ОТ НАС БЕЗ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО И ДА Е!! НА АСФАЛТОВИ УЛИЦИ ОТ ПРЕДИ 45 ГОДИНИ ЗАБИВАТ КОЛЧЕТА И ПРАВЯТ ПРОЕКТИ ЗА ПЛАТЕНО ПАРКИРАНЕ!! ПЪРВЕНЕЦ Е ИНЧЕВ КМЕТА НА ЮЖЕН! ПЛОВДИВЧАНИ ТРЯБВА ДА ГИ ПРИНУДИМ ДА НЕ ДАВАТ РАЗРЕШИТЕЛНИ ЗА БЕЗОБРАЗНИ СТРОИТЕЛСТВО И ДА ИЗГРАДЯТ БЕЗПЛАТНИ ПАРКО МЕСТА А НЕ ДСАМО ДА СЪБИРАТ ПАРИ БЕЗ НИЩО!! А ГАРАЖИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНАТ ВСИЧКИТЕ!! ПОЛОВИНАТА СА НАПРАВЕНИ ЗА СКЛАДОВЕ НО ЗА ПАРКО МЕСТА НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ!!

Един квартал трябва да има някаква визия с градинки и паркове, където да могат децата да си играят. Гаражите създаваха атмосфера на гето. От тук на татък, общината трябва да откупува частни парцели в полза на обществото.

Не е вярно, проверете зад ул. Тракийски юнак 27 а и заз бившето кино Младост. Също така има много излезли от употреба МПС в района.между бул. Марица-юг, бул. 6 ти септември, бул. Копривщица и в района на пазара на ул. Младежка.

Не е вярно, гаражи има още, елате да проверите, има 3 зад ул. Тракийски юнак 27а и 1 зад бившето кино Младост, има много излезли от употреба МПС в района

Кво постигнахте като премахнахте гаражите на хората!? Там не става за паркиране, защото има канали, бетони основи и вече не се подържа, защото като няма гаражи на никой не му пука какво е там. Преди и наем плащаха и подържаха и се опесъчаваше, сега са едни змиярници........ Ужас!