Събират тетрадки за бедни деца

Даренията ще стигнат до 300 ученици от 1. до 12. клас

Кампания за набиране на тетрадки и пособия за 150 първолачета подема сдружение „Василица”. Набира дарения и за 50 деца от 2., 3. и 4. клас, 40 ученици от прогимназията и 60 от горен курс. Всички те живеят в трайна бедност, семействата им са в затруднено положение и имат нужда от подкрепа.

Който иска да помогне, може да предостави тетрадки - малък и голям формат, моливи, флумастери и бои, гуми и острилки, скицници и блокове за рисуване, гланцови блокчета, лепило и пластилин, линии, триъгълници, раници, несесери.

Инициаторите организират акцията за пета поредна година и уточняват, че приемат и употребявани вещи, но трябва да са в добро състояние - здрави, запазени и чисти.

Пособията се събират до 30 септември, а ще бъдат разпределяни през цялата учебна година според нуждите на децата. Който иска да се включи, може да ги прати по куриер за своя сметка или да ги занесе лично в офиса на сдружението.

„Детската бедност не е просто липса на доходи. Тя включва лишения, загуба на достойнство, липса на достъп до подходящи жилищни условия, образование, здравни услуги, както и невъзможност за участие в обществото. Детската бедност е един от главните фактори за отпадане от образователната система. Тетрадките и материалите, които подариш на тези деца, означават за тях шанс да продължат напред”, казват инициаторите.

Подобни жестове изглеждат малка помощ на фона на хилядите деца в образователната система, но в училища в малки населени места имат огромен ефект. Вече 2 г. по предложение на ОУ „Ген. Карцов” в Христо Даново например община Карлово прави акция за събиране на зимни дрехи и обувки. По думите на директорката Красимира Димитрова това е голяма помощ за задържането на хлапетата в клас.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?