Подай сигнал

Събират средства за Детската онкохематология с благотворително бягане

Пловдив

от Румен Златански 121 прегледа 0

Събират средства за Детската онкохематология с благотворително бягане

Продължава кампанията за набиране на средства в помощ на Детската онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив. Това съобщиха организаторите от община Пловдив - дирекция „ Спорт и младежки дейности” съвместно с Ангелина Маркова, Веселина Михайловска, Ценка Прейс и Асоциацията на студентите по медицина.

Каузата ще бъде подкрепена чрез спортната инициатива за малки и големи под мотото „Моето сърце е съпричастно...а твоето?” . Тя ще се проведе на 15-и септември (неделя) от 09:30 до 13:00 часа на Гребната база. Събитието е част от интернационална инициатива, стартирала през 2011г. в гр. Кьолн, Германия, и обиколила няколко държави и градове в България. Идеята е на младата българка Ангелина Маркова, която решава в малкото си свободно време и забързано ежедневие да приобщи все повече хора към идеята чрез спорта да се извърши и едно добро дело.

Мероприятието се провежда под формата на благотворително бягане за ентусиастите, обичащи активния начин на живот. Всеки може да вземе активно участие в програмата, без да има нужда от задължителна предварителна регистрация. За тези от участниците, които подкрепят каузата с принос в дарителската кутия, ще получат специално изработено сърце – лепенка в знак на своята съпричастност.

Програмата тази година включва танци, забавления с аниматор и фокусник за най – малките и музика. Стартът със загрявка ще бъде даден точно в 10 часа, а веднага след това събитието ще продължи с увлекателна програма за децата и техните родители. Екипът от доброволци и тази година се е постарал да подготви забавна програма, включваща спорт – за малки и големи. Пухеният терапевт – бобтейлът Мон, отново е поканен, за да се присъедини към веселбата, а веднага след нея в 11:30 ще бъде даден стартът на 5 километровата отсечка.