Събират пари за многодетното семейство, останало без покрив

Жителите на селото събират пари, за да помогнат на пострадалите

Жители на Брестник събират пари за многодетно семейство от Брестник, което остана без покрив след пожар в дома им. Пламъците лумнали в неделя около 10 часа, а в гасенето се включили 8 противопожарни екипа. По чудо четиричленното семейство на Константина и Петър Димитрови се измъкнало невредимо.


"Останахме само с дрехите на гърба си, в пожара изгоря всичко, дори и това, което бяхме приготвили за петия член на семейството, който очакваме да се роди всеки момент", разказа пред "Марица" Петър Димитров. Той и съпругата му в момента са при роднини, но не могат да останат дълго там. Петър е военнослужещ и работи на летището в Граф Игнатиево, от базата обмислят къде могат да настанят семейството. 

Благодарение на приятели и социалните мрежи още вчера младите родители получиха обувки и дрешки за двете им дъщери, които са на 10  и 1,6 г., но все още имат нужда от много неща.     

"Много хора изявиха готовност да ни помогнат. Засега имаме нужда от памперси №4 и адаптирано мляко Nestle NAN 3 Optipro", сподели Петър. Той и съпругата му възнамеряват да построят наново къщата си, след като си стъпят на краката. В дома си в Брестник се нанесли през август, след като в продължение на 2 г. строили къщата с много усилия, кредити и заеми. 

"Късмет сме извадили, че пожарът не е тръгнал няколко часа по-рано, когато сме спели, защото можеше да не се събудим", разказа Петър. 

Огънят е унищожил абсолютно цялата сграда и покъщнината. Дори след погасяването му пламвали малки огнища, тъй като това била екокъща, строена от дърво. В момента пък има опасност при най-малкия вятър останките да рухнат.  

В селото вече започна събирането на средства за пострадалото семейство с кутии в магазините. Доброволци ще минат из къщите и ще помолят, който желае, да се включи с колкото може в събирането на помощи. Междувременно в социалните мрежи също тръгна зов за подкрепа на семейство Димитрови. Публикувана бе и банковата сметка на съпругата на Петър - Константина. Кметът на Брестник Елена Проданова ще входира докладна в Община "Родопи" и ще поиска съдействие от администрацията, за да се помогне на многодетното семейство.

"Надяваме се общината да ни изпрати техника, за да извозим боклуците при събарянето на изгорялата къща", каза Петър.

 

Банковата сметка на Димитрови  е:  


UNCRBGSF, BG05UNCR70001520697983,

Константина Емилова Димитрова

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?