Следвайте ни

Зловещо ВИДЕО Терористът, обезглавил учител, застрелян с 10 куршума

viber icon

С 10 куршума е застрелян терористът, обезглавил учител от френско училище заради урок по свободомислие в клас. Това става ясно от запис с мобилен телефон, публикуван от „Паризиен“. Собственикът споделил, че натиснал инстинктивно копчето за запис, застанал в двор, гледащ към улицата, на която полицаите заклещват бягащия терорист.

Потресаващото видео може да видите ТУК

Всичко продължава около минута – чуват се репликите между полицаите, които крещят многократно на убиеца да легне на земята и да захвърли оръжието си. Пристигат още патрулни коли, крясъците не спират, но след като убиецът не само отказва да се подчини, а и действа заплашително, проехтяват в бърза последователност изстрелите, пише пик.

До момента няма официална информация дали терористът е 18-годишен чеченец от Москва, както съобщи тв каналът BFMTV, или 48-годишен мъж с алжирско потекло, както обяви "Паризиен" след злокобното убийство, разтърсило цяла Франция. На място дойде самият президент Еманюел Макрон, заедно с образователния и с вътрешния министър на страната, но и той не хвърли светлина.

Константин Косачев, шефът на комитета по международните въпроси на Съвета на Федерацията – горната камара на Федералното събрание на Русия, обяви, че руските власти ще трябва да отговарят на тежки въпроси, ако се потвърди чеченския произход на застреляния терорист.

Косачев нарече убийството на учителя „чудовищно“ и изрази съболезнованията си към роднините и близките на убития, и към народа на Франция. „Ако се потвърди, че това е извършено от гражданин на Русия с чеченски корени, задължително трябва да има изчерпателни оценки на станалото и от страна на чеченския народ, и от страна на руските власти“, отбеляза Косачев във Фейсбук.

Той, обаче, изрази съмнение за чеченска и руска връзка в злодейството: „Ние сме други хора – и в Чечня, и във всяко място от Руската федерация... Може да предположа, че сега ще се появят наши „доброжелатели“, добави Косачев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?