1553

Зловещо! В масов гроб в Мариупол има войници и бележки за тях

Над 50 тела на украински военнослужещи бяха открити в масов гроб в парка на Мариупол. Това съобщи пред ТАСС в събота ръководителят на Бюрото за съдебно-медицинска експертиза на здравната служба на Донецката народна република (ДНР) Дмитрий Калашников.

Гробът се намира в паркова зона до стадион "Металург". Това на практика е центърът на града, каза източникът на агенцията. На две места са открити празни пластмасови бутилки със списъци, подписани от командира на украинската военна част.

Списъците включват фамилни имена, собствени имена, бащини, длъжности, титли. В тези списъци има 52 души. Практически по всички тела, на няколко места, в джобове, бяха поставени бележки с данните на починалия.

Масовият гроб е окоп с ширина метър и половина и дължина около 50 метра. Както отбеляза Калашников, телата са били подредени едно върху друго, някои в чували. Към момента са открити 14 тела, а в събота специалистите продължиха прегледа и възстановяването.

Значителна част от телата от масовия гроб принадлежат на украинските морски пехотинци. "В списъците, открити при извличането на телата, са включени един подполковник, един майор, двама лейтенанти. Всички останали са редници, особено много моряци, явно морски пехотинци", каза събеседникът на агенцията.

Почти всички тела имат следи от огнестрелни и шрапнелни рани, отбеляза Калашников, има комбинирани наранявания по тялото, които може да са свързани със срутване на конструкции. Много от загиналите имат следи от лечение. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Спокоен

Спокоен

29.05.2022 | 10:02

Поклон пред героите, защитавали Родината си от агресорите!

Отговори
4 6
сем

сем

29.05.2022 | 09:18

Наистина зловещо,и нечовешко!Но не вярвам руснаци да са издирвали името на всеки ,данните му и т.н-А щом има и комбинирани рани-знае ли човек какво да мисли?Много лаборатории откриха,и опитните зайчета са им били предимно войници???????

Отговори
6 3

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?