2374

Зловещо: Свлачище блокира тунел на магистралата Истанбул-Анкара СНИМКИ

Магистралата Истанбул-Анкара, свързваща столицата на Турция с икономическия и културен център на страната, беше затворена за движение от събота, тъй като свлачище блокира входа на тунела при град Болу.

Анадолска агенция

Свлачището, което се случи в северния край на тунела, обхвана и трите платна в посока Анкара и едното платно в посока Истанбул. Огромни васи пръст и камъни се срутиха на 50-метров участък от магистралата.

Главната дирекция на магистралите (KGM) заяви в изявление, че инцидента е станал във вечерните масоне в събота, което съвпадна с "ифтар", вечеря след дневния пост, по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан. Това е причината, броят на превозните средства преминаващи по пътя в този час да е бил незначителен. По щастливо стечение на обстоятелствата няма жертви и нито едно преводно средство не е пострадало.

Анадолска агенция

Няма заседнали превозни средства в тунела, но екипите все още претърсват района и преглеждат записите по сигурността, се казва в съобщението.

Анадолска агенция

Трафикът по ключоната магистрала се очаква да се нормализира днес, съобщиха от областната област Дюздже. През уикенда превозните средства бяха отклонени по главния път D-100 от Абант в посока Истанбул и от Кайнашлъ в посока Анкара.

Анадолска агенция

Тунелът е от решаващо значение за пътническия и товарен трафик, заобикаляйки прохода до връх Болу, който е прочут със трудни остри завои, снеговалеж, и много аварии.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?