Следвайте ни

Зловещо разкритие! Ето от къде е пламнал COVID-19 в САЩ

viber icon

Почти половината от настоящите огнища на COVID-19 в САЩ са свързани с месопреработвателни предприятия, където птици, свине и говеда се колят и пакетират, което е довело до появата на новия коронавирус в много малки градове и предизвика призиви за спешни реформи в индустрията, около която има големи проблеми по отношение на здравето и безопасността, пише "Гардиън", цитирани от „Дарик”.

Поне 12 от 25-те огнища в САЩ - окръзи с най-висок процент на зараза на глава от населението, произхождат от месокомбинати, където служителите работят рамо до рамо в тесни условия.

В щата Небраска в пет окръга има огнища, свързани с месокомбинати, включително окръг Дакота, където около един от всеки 14 жители е дал положителна проба за коронавирус - вторият най-висок процент на зараза на глава от населението в САЩ.

Към четвъртък окръзите Дакота, Хол, Доусън, Солин и Колфакс в Небраска представляват почти половината от 9 075 положителни проби в щата.

Месопреработвателните предприятия изглежда са се превърнали в инкубатори за коронавируса, който бързо се е разпространил сред работниците, които не могат да спазват физическа дистанция помежду си, докато работят.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?