1553

Зловещо! Откриха тир със 152 трупа на азовци, били минирани

ТИР със 152 минирани трупа на украински бойци са били открити в подземията на завод "Азовстал" в Мариупол. Това съобщи по време на брифинг официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от информационните агенции. 

„По време на проучването на подземията на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол, където се криеха военните от украинската формация „Азов“, руски военнослужещи откриха хладилен тир", заяви Конашенков.

"В камион с неработеща охладителна система бяха съхранявани 152 тела на загинали бойци и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна", уточни той.

И припомни, че командването на Азов публично е призовало президентът Зеленски да вземе телата на загиналите, за да могат семействата да ги погребат.

Проверка на микробуса от сапьори е показала наличието на четири мини, поставени под телата на загиналите украински военнослужещи. Взривното вещество в тях е било достатъчно, за да унищожи всички останки от телата, останали в ТИР-а, посочва Игор Конашенков. 

"В близко бъдеще руската страна планира да предаде телата на украински бойци и военнослужещи, открити на територията на завод Азовстал, на представители на Украйна“, се казва в съобщение на Министерството на отбраната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Нъл Така

Нъл Така

01.06.2022 | 00:12

Абе Труповете на драскачите тези изпражнения чифутски дали не са ги намерили във този МИКРОБУС Така превежда чичко Гугъл ТИР АВТОБУС МИКРОБУС във едно чекмедже Важното е да падат шекели от централата

Отговори
0 0
Нъли Така Де

Нъли Така Де

31.05.2022 | 23:03

Чифутската ГРУПА е много по голяма от ТИР и съ събира във един МИКРОБУС

Отговори
2 0
Правопис

Правопис

31.05.2022 | 22:53

Заглавие-152 група или трупа?

Отговори
3 0
Правопис

Правопис

01.06.2022 | 13:33

Браво,грешката е поправена.

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?